Antena Meniu Search
x

China "nu pune paie pe foc". Chinezii dau asigurări Ucrainei că nu vând arme părţilor aflate în război

Război în Ucraina. China nu vinde arme letale părţilor aflate în conflict, i-a spus diplomatul de rang înalt al Chinei omologului său ucrainean la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul întâlnirii lor de la Conferinţa de Securitate de la München, transmite CNN, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 08:30

China "nu pune paie pe foc". Chinezii dau asigurări Ucrainei că nu vând arme părţilor aflate în război
- Profimedia

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat că Beijingul nu adaugă "combustibil pe foc" şi va continua să joace un rol constructiv pentru a pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina, potrivit unui comunicat publicat duminică de Ministerul chinez de Externe.

SUA au susţinut anul trecut că Rusia primeşte arme din China

China pretinde că este imparţială în război, dar a refuzat să condamne invazia ilegală a Moscovei şi a acţionat ca un colac de salvare din ce în ce mai critic pentru economia rusă afectată de sancţiuni. Între timp, oficialii Statelor Unite şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea faţă de China cu privire la dovezile pe care le are, sugerând că firmele chineze au vândut echipamente neletale Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina.

Anul trecut, un raport al serviciilor de informaţii americane a afirmat că China furniza Rusiei tehnologie şi echipamente din ce în ce mai importante pentru războiul din Moscova. În ciuda legăturilor sale strânse cu Moscova, Beijingul a încercat, de asemenea, să se promoveze ca un mediator de pace în conflict - o poziţie reiterată de Wang în remarcile de la conferinţa de sâmbătă.

"China nu a renunţat niciodată la promovarea păcii şi nici nu şi-a slăbit eforturile de a facilita discuţiile", a spus el, adăugând că liderul chinez Xi Jinping "a avut schimburi aprofundate cu liderii mondiali, inclusiv cu liderii ruşi şi ucraineni, jucând un rol constructiv în abordarea crizei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » China "nu pune paie pe foc". Chinezii dau asigurări Ucrainei că nu vând arme părţilor aflate în război