China a trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 13.03.2020, 17:39.
Actualizat: 13.03.2020, 17:40

Autoritățile chineze au trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale pentru a ajuta autoritățile italiene în lupta împotriva coronavirusului.

China ajută Italia în lupta împotriva coronavirusului

Specialiștii chinezi, primiți la Roma de reprezentanți ai Crucii Roșii

Corriere della Sera

Autoritățile chineze au trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale pentru a ajuta autoritățile italiene în lupta împotriva coronavirusului.

China și-a redus semnificativ, în ultimele zile, numărul de îmbolnăviri și de decese provocate de coronavirus, astfel că aproape se poate spune că viața revine la normal în China.

Iar conform Corriere della Sera, autoritățile chineze au decis să înceapă să ajute și alte state în lupta împotriva coronavirusului.

China a decis să dea o mână de ajutor Italiei, o altă țară extrem de afectată de coronavirus, astfel că pe Aeroportul Fiumicino, din Roma, a ajuns o cursă specială de la Shanghai.

Chinezii au trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale.

Cei nouă specialiști au fost așteptați pe aeroport de reprezentanți ai Crucii Roșii italiene și de Li Junhua, ambasadorul Chinei în Italia, prezent alături de alți oficiali ai ambasadei.

Specialiștii chinezi sunt de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și de la Western China Hospital, din provincia Sichuan. Aceștia au dus în Italia echipament pentru terapia intensivă, dar și medicamente antivirale și echipamente de protecție.

În Italia, până ieri se raportaseră 15.113 îmbolnăviri cu coronavirus și peste 1.000 de decese provocate de acest teribil virus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.