Antena Meniu Search
x

China a trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale

Autoritățile chineze au trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale pentru a ajuta autoritățile italiene în lupta împotriva coronavirusului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.03.2020, 17:40

China ajută Italia în lupta împotriva coronavirusului
Specialiștii chinezi, primiți la Roma de reprezentanți ai Crucii Roșii - Corriere della Sera
  • China a trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale pentru lupta împotriva coronavirusului
  • Italia este una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus

Autoritățile chineze au trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale pentru a ajuta autoritățile italiene în lupta împotriva coronavirusului.

China și-a redus semnificativ, în ultimele zile, numărul de îmbolnăviri și de decese provocate de coronavirus, astfel că aproape se poate spune că viața revine la normal în China.

Iar conform Corriere della Sera, autoritățile chineze au decis să înceapă să ajute și alte state în lupta împotriva coronavirusului.

China a decis să dea o mână de ajutor Italiei, o altă țară extrem de afectată de coronavirus, astfel că pe Aeroportul Fiumicino, din Roma, a ajuns o cursă specială de la Shanghai.

Chinezii au trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale.

Cei nouă specialiști au fost așteptați pe aeroport de reprezentanți ai Crucii Roșii italiene și de Li Junhua, ambasadorul Chinei în Italia, prezent alături de alți oficiali ai ambasadei.

Specialiștii chinezi sunt de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și de la Western China Hospital, din provincia Sichuan. Aceștia au dus în Italia echipament pentru terapia intensivă, dar și medicamente antivirale și echipamente de protecție.

În Italia, până ieri se raportaseră 15.113 îmbolnăviri cu coronavirus și peste 1.000 de decese provocate de acest teribil virus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China a trimis în Italia nouă specialiști și 30 de tone de consumabile medicale