Antena Meniu Search
x

China spune că nu se va alătura Occidentului pentru a aplica sancțiuni împotriva Rusiei

China a anunţat nu se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, care au fost propuse de Occident, a declarat miercuri autoritatea de reglementare bancară a țării, iind de părere că impactul măsurilor asupra Chinei va fi limitat.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 20:20

China nu va aplica sancţiuni Rusiei
China nu va aplica sancţiuni Rusiei - Shutterstock

China, care a refuzat să condamne invazia Ucrainei de către Rusia, a criticat în mod repetat ceea ce numește sancțiuni ilegale și unilaterale, scrie Reuters.

„În ceea ce privește sancțiunile financiare, nu le aprobăm, în special sancțiunile lansate unilateral, deoarece nu funcționează bine și nu au temeiuri legale”, a declarat Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China, într-o conferinţă. "Nu vom participa la astfel de sancțiuni. Vom continua să menținem schimburi economice și comerciale normale cu părțile relevante", a spus el.

China și Rusia s-au apropiat din ce în ce mai mult în ultimii ani, inclusiv ca parteneri comerciali. Comerțul total dintre cei doi a crescut cu 35,9% anul trecut la un record de 146,9 miliarde de dolari, potrivit datelor vamale chineze, Rusia fiind o sursă majoră de petrol, gaze, cărbune și mărfuri agricole, având un excedent comercial cu China. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » China spune că nu se va alătura Occidentului pentru a aplica sancțiuni împotriva Rusiei