Antena Meniu Search
x

Roman Abramovici scoate Chelsea la vânzare pentru o sumă colosală. ''Ca toți ceilalți oligarhi, și el este panicat''

Roman Abramovici a dat instrucțiuni companiei Raine Group să se ocupe de vânzarea clubului Chelsea. Se pare că rusul vizează cumpărătorii americani, deoarece investițiile din China, Orientul Îndepărtat și Europa de Est s-au evaporat din motive politice clare. Chiar şi aşa, există îndoieli majore că orice potențial cumpărător va oferi 3 miliarde de lire sterline, suma cerută de Abramovici.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 14:48

Roman Abramovici scoate Chelsea la vânzare pentru o sumă colosală
Roman Abramovici scoate Chelsea la vânzare pentru o sumă colosală - Getty Images

Raine Group a acționat pentru prima dată în numele clubului Chelsea în anul 2018, după ce discuțiile cu firma americană Silverlake și miliardarul britanic Jim Ratcliffe nu au ajuns la vreun acord. Invadarea Ucrainei de către Rusia i-a dat lui Roman Abramovici un nou impuls ca să încerce să vândă. Chelsea a refuzat să comenteze subiectul. Se pare că Abramovici vrea un minim de 3 miliarde de lire sterline la schimb. Dar, apar îndoieli că oligarhul rus va primi respectiva sumă, notează Daily Mail

Roman Abramovici ar fi încercat să-şi transfere o parte din avere în Emiratele Arabe Unite

Legăturile lui Abramovici cu regimul rus care a provocat atât de multe distrugeri în Ucraina ar putea duce la reticența părților interesate să cumpere Chelsea. Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss susține că a fost abordat să ia în considerare o astfel de achiziţie. Vorbind pentru ziarul elvețian Blick, a spus: ''Ca toți ceilalți oligarhi, și el (Abramovici) este panicat. Abramovici încearcă să-și vândă toate vilele din Anglia. De asemenea, vrea să scape rapid de Chelsea. Eu și alte trei persoane am primit marți o ofertă de a cumpăra Chelsea de la Abramovici. Cere în prezent mult prea mult. Dar ceea ce pot spune deja: cu siguranță nu fac așa ceva de unul singur. Dacă cumpăr Chelsea, atunci o fac cu un consorțiu format din șase până la șapte investitori''.

Cu toate acestea, există îndoieli dacă o astfel de abordare ar avea longevitate, având în vedere cerințele financiare uriașe așteptate de un club de dimensiunea lui Chelsea. Sportsmail a aflat că oligarhul rus a petrecut timp în Emiratele Arabe Unite în ultimele săptămâni cu scopul de a transfera o parte din averea sa acolo.

Pe acelaşi subiect

Dar orice speranță de vânzare rapidă a lui Chelsea rămâne în balanță, din cauza a ceea ce va fi o reticență a oricăror părți interesate de a se apropia de minimul absolut de 3 miliarde de lire sterline pe care acesta şi le dorește. Surse susțin că Abramovici crede că respectivul club valorează mai mult. 

Acesta a încercat să se retragă sâmbătă de la conducerea lui Chelsea, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Clubul a fost predat administratorilor fundației caritabile. Respectivul lucru a determinat Comisia de caritate să contacteze clubul Stamford Bridge pentru mai multe detalii despre planurile lui Abramovici, după ce câțiva dintre administratori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aspectele tehnice. 

Iar Sportsmail a aflat că una dintre principalele condiții asupra cărora administratorii vor insista este includerea unei polițe solide de despăgubire pentru a se asigura că nu sunt răspunzători pentru nicio ramificație financiară pe care clubul o poate suferi în timp ce sunt preluați, conform Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Roman Abramovici scoate Chelsea la vânzare pentru o sumă colosală. ''Ca toți ceilalți oligarhi, și el este panicat''