Antena Meniu Search
x

Ambasada Chinei a început abia acum să-și evacueze cetăţenii din Ucraina. Ipotezele legate de mișcarea Beijingului

Ambasada Chinei în Ucraina a început să-şi evacueze cetăţenii, relatează BBC. Ambasada a anunţat că primul grup organizat a plecat luni, presa de stat afirmând că aceştia sunt studenţi chinezi de la Kiev, care se îndreptau spre Moldova.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 10:42

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Potrivit lui Stephen McDonell de la BBC, faptul că China îşi evacuează cetăţenii doar acum ar putea însemna mai multe lucruri.

O posibilitate este că Beijingul a considerat iniţial că este important să nu supere Rusia prematur. O alta că China ar fi putut crede că Rusia va cuceri Ucraina atât de repede încât nu ar fi nevoie de oameni să plece. Şi o altă posibilitate mai îngrijorătoare este aceea că China a calculat că invazia Rusiei va fi tot mai rea.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Convoiul rusesc este uriaș, se întinde pe aproximativ 64 de kilometri. De la începutul războiului, în 24 februarie, soldații ucraineni au răspuns cu mult curaj și refuză cu îndârjire să predea teritoriul lor rușilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ambasada Chinei a început abia acum să-și evacueze cetăţenii din Ucraina. Ipotezele legate de mișcarea Beijingului