Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul Boris face ravagii în Italia. Un pompier a sfârşit tragic, după ce autoutilitara în care se afla a fost luată de ape

Furtuna Boris continuă să facă victime în Europa. Ciclonul a lovit puternic şi Italia, acolo unde un pompier a fost luat de viitură cu tot cu maşină. Cel puţin 17 oameni au murit până acum în inundaţiile catastrofale. Mii de persoane au rămas fără adăpost iar pagubele se ridică la zeci de miliarde de euro. 

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 21:22

După ce a lovit Europa centrală şi de Est, furtuna Boris a adus inundaţii şi în Italia. În oraşul Foggia, zeci de şoferi au rămas blocaţi. Un pompier care a intervenit în ajutorul lor şi-a pierdut viaţa. 

Ciclonul Boris încă face ravagii în Europa

În Polonia, locuitorii unui oraş au umplut saci de nisip cot la cot cu pompierii şi militarii. Asta după ce situaţia s-a înrăutăţit brusc, iar nivelul râului din apropiere a crescut cu 1,5 metri.

Vezi și

Mulţi localnici au amânat plecarea până în ultima clipă, în speranţa că îşi vor salva o parte din bunuri. 

Pe acelaşi subiect

Austria rămâne şi ea în stare de alertă, dar din cauza pericolului de alunecări de teren. 1.700 de poliţişti şi 600 de militari au fost trimişi în regiunile din care apele s-au retras. Cancelarul austriac a promis despăgubiri rapide şi a crescut fondul pentru dezastre naturale la un miliard de euro. 

În Cehia, peste 40.000 de locuinţe nu au încă acces la curent electric. iar oamenii au fost sfătuiţi să nu bea apa din fântânile inundate. Pompierii au început să distribuie tone de apă şi alimente persoanelor afectate.

Papa Francisc cere ajutor pentru victimele inundaţiilor

Papa Francisc a cerut ajutor de urgenţă pentru toţi cei care au avut de suferit de pe urma vremii extreme.  

"Ploile torenţiale abundente au lovit Europa Centrală şi de Est, provocând victime, persoane dispărute şi daune extinse. În special, Austria, România, Republica Cehă și Polonia trebuie să facă față greutăților tragice cauzate de inundații. Mulțumesc și încurajez comunitățile catolice locale și alte grupuri de voluntari pentru ajutorul și ajutorul pe care le aduc", a spus Papa Francisc.

În acest timp, mii de pompieri luptă cu incendiile de vegetaţie în Portugalia. Guvernul a decretat stare de calamitate în zonele afectate, după ce flăcările au ucis şapte oameni - trei civili şi patru pompieri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Ciclonul Boris face ravagii în Italia. Un pompier a sfârşit tragic, după ce autoutilitara în care se afla a fost luată de ape