Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul Henk loveşte România, după ce a devastat ţările din Vest. Zonele în care va ninge abundent

Furtuna Henk, care a devastat Europa cu ploi apocaliptice şi vânt de 160 de kilometri pe oră, a ajuns în România. Britanicii au primit 700 de avertizări de inundaţii din cauza ei, iar meteorologii de la noi au dat cod galben de viscol în jumătate de ţară. 

de Redactia Observator

la 04.01.2024, 02:52

Vezi și

Viscolul a început în Maramureş exact când a intrat în vigoare codul galben de vreme rea. Ninsoarea abundentă şi rafalele de 70-80 de kilometri pe oră au dat fiori reci localnicilor şi au prevestit necazuri mari. 

În scurt timp, un copac rupt de vântul furios a zdrobit o maşină care trecea pe lângă o pădure. Şoferul a supravieţuit cu noroc - dacă pica o secundă mai devreme, arborele l-ar fi strivit. 

La Cavnic, localnicii au avut nevoie de lopeţi ca să îşi facă drum prin zăpada care trecea de 30 de centimetri. În vreme ce la munte ningea serios, centura oraşului Baia Mare era inundată de o ploaie torenţială. 

Ciclonul Henk aduce în România ninsori abundente la munte şi ploi de proporţii, până mâine seară. În sudul ţării, în schimb, va fi vreme de primăvară, cu maxime de 17 grade Celsius. 

Pe acelaşi subiect

Ciclonul Henk a ajuns în România după ce a devastat ţările din vestul Europei

În Marea Britanie, zeci de drumuri au inundate. Un bărbat a murit în maşina lui, zdrobită de un copac, iar o femeie şi fiica ei abia au scăpat cu viaţă la limită după ce maşina lor a fost târâtă de şuvoaie. 

În Germania, regiuni întregi au fost inundate, iar mii de oameni au rămas blocaţi în case. Meteorologii spun că în următoarele două zile vor cădea până la 100 de litri de apă, iar vântul va bate cu putere de uragan. Şcolile au fost închise preventiv.

În Franţa, inundaţiile afectează regiunea Pas de Calais, unde terenurile sunt deja îmbibate cu apă de ploile din ultimele luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ciclonul Henk loveşte România, după ce a devastat ţările din Vest. Zonele în care va ninge abundent