Antena Meniu Search
x

Video Vremea de primăvară înlocuieşte "gerul Bobotezei". Ce temperaturi vom avea pe 6 ianuarie 

Ceea ce doar bănuiam uitându-ne la vremea de afară este confirmat şi de specialişti. 2023 a fost cel mai călduros an din istoria recentă. Iar expresia "vreme anormal de caldă" va deveni noul normal. Asta vine la pachet cu fenomene extreme din ce în ce mai frecvente: seceta, inundaţiile şi uraganele vor fi nelipsite din prognoze.

de Redactia Observator

la 02.01.2024, 19:52

Vezi și

De la un an la altul, temperaturile medii au tot crescut, iar anotimpurile s-au decalat. 2023 a fost cel mai cald an din 1900 până în prezent, cu o temperatură medie  de 12,5 grade Celsius, ceea ce înseamnă o valoare cu 2,3 grade peste cea normală.

Temperatura record din 2023, la Zimnicea: 41,3 grade Celsius la umbră

Totodată intervalul 2012-2023 devine cea mai caldă perioadă de 12 ani consecutivi din istoria măsurătorilor meteorologice, conform ANM, iar în top 4 sunt numai ani de după 2019. 

Cea mai călduroasă zi a anului care tocmai s-a încheiat a fost 4 august, când la Zimnicea s-au înregistrat 41,3 grade la umbră, iar în Bucureşti, 40,8 grade Celsius.

Pe acelaşi subiect

Câte grade vom avea de Bobotează

Iarna nu a echilibrat balanţa: am avut un Crăciun cu temperaturi record: 21 de grade în Calafat si 18 grade în Capitală.

Anormalul a devenit noul normal şi în luna ianuarie. Pentru Boboteză nu ne pregătim de ger, ci vom avea parte de o dimineaţă cu temperaturi peste zero grade în cea mai mare parte a ţării. La prânz, maximele vor ajunge la 17 grade în zona de câmpie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de primăvară înlocuieşte "gerul Bobotezei". Ce temperaturi vom avea pe 6 ianuarie