Video

Cinci adolescenţi morți într-un Hyundai făcut praf într-un copac, pe un drum din Rusia. Șoferul de 14 ani a luat cheile maşinii noaptea, când părinții dormeau

De Veronica Micu.
Publicat: 19.04.2021, 13:40.
Actualizat: 19.04.2021, 19:35

Cinci copii, trei băieţi şi două fete, cu vârste de 13 şi 14 ani, au murit pe loc după un accident înfiorător produs pe un drum din regiunea Rostov, în Rusia. Un al şaselea băiat, de 15 ani, singurul supravieţuitor, se află în stare critică la spital.

Cinci adolescenţi morți într-un Hyundai făcut praf într-un copac, pe un drum din Rusia. Șoferul de 14 ani a luat cheile maşinii noaptea, când părinții dormeau

rostoday.com / ria.ru

Nenorocirea a avut loc în oraşul Novocerkassk, la primele ore ale dimineţii de duminică, 18 aprilie, potrivit publicaţiei locale 1rnd.ru.

La 4.36, pe strada Mashinostroiteley, un Hyundai Solaris, în care se aflau cinci adolescenţi, a intrat cu viteză într-un copac de pe marginea drumului.

Impactul a fost atât de puternic, încât toată partea laterală stângă a maşinii este de nerecunoscut, iar volanul a ajuns pe scaunul pasagerului. Cinci copii, trei băieţi şi două fete, cu vârste de 13 şi 14 ani, au murit pe loc. Singurul supravieţuitor este un băiat de 15 ani, care se afla pe bancheta din spate. Adolescentul este în comă la spital.

Citește și:

Presa rusă scrie că niciunul dintre copii nu avea centura de siguranță cuplată.

Şoferul maşinii, un băiat de 14 ani, a vrut să-şi sărbătoarescă ziua de naştere

Surse din anchetă citate de 1rnd.ru spun că totul a început în seara zilei de 17 aprilie, când cei șase adolescenți s-au adunat pentru a sărbători ziua de naștere a unuia dintre ei, care împlinise 14 ani. Acesta din urmă a mers acasă, a luat cheile mașinii în timp ce părinţii dormeau și și-a invitat amicii la o plimbare, noaptea prin oraș.

Unul dintre adolescenți a filmat cu telefonul mobil în timp ce se plimbau cu mașina. Imaginile publicate de Life.ru arată cum șoferul încalcă grav și în mod repetat regulile de circulație.

Copiii au publicat imaginile pe o rețea de socializare în jurul orei 3 de dimineață.

Asta înseamnă, potrivit informațiilor obținute de presa locală, că aventura cu mașina pe străzile orașului a durat cel puțin două ore. Nenorocirea s-a produs când cei șase se întorceau spre casă. Pe strada Mashinostroiteley, într-o curbă, băiatul de 14 ani care se afla la volan a pierdut controlul direcției mașinii şi a intrat cu viteză într-un copac.

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.