Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cinci atacuri israeliene au lovit sudul Beirutului, după noul ordin de evacuare. IDF: 30 de proiectile lansate asupra Israelului din Liban

Aproximativ 30 de proiectile au fost lansate din Liban în Israel în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), citate de CNN. De cealaltă parte, potrivit The Guardian, presa libaneză informează că cinci atacuri israeliene au lovit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sudul Beirutului și împrejurimile sale, patru dintre acestea fiind "foarte violente".

de Redactia Observator

la 06.10.2024 , 09:16

Război în Orientul Mijlociu. Aproximativ 30 de proiectile au fost lansate din Liban în Israel în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Unele dintre proiectile au fost interceptate, iar altele au căzut, a declarat IDF într-un comunicat. În jurul orei 00:30, sirenele au sunat în zona Kiryat Shmona din nordul Israelului.

Hezbollah a emis două declarații duminică dimineață, afirmând că a țintit cu rachete soldații israelieni din "așezarea Al-Manara" și împrejurimile acesteia din nordul Israelului, în sprijinul poporului palestinian și pentru apărarea Libanului. Într-o a treia declarație, Hezbollah a afirmat că a vizat forțele israeliene din aceeași zonă în timp ce acestea "evacuau soldații răniți și uciși".

Cinci atacuri israeliene în Beirut

Articolul continuă după reclamă

Cinci atacuri israeliene au lovit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sudul Beirutului și împrejurimile sale, patru dintre acestea fiind "foarte violente", informează presa libaneză, citată de The Guardian. "Avioanele de război ale inamicului israelian au efectuat patru lovituri foarte violente asupra suburbiilor sudice (ale Beirutului) și o lovitură asupra zonei Chweifat", ambulanțele grăbindu-se la fața locului, a declarat Agenția națională de presă libaneză.

Pe acelaşi subiect

Corespondenții AFP din Beirut au declarat că au auzit mai multe explozii în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează Mediafax. Imaginile filmate de agenția de presă au arătat nori de fum ridicându-se din zonele vizate. Au putut fi văzute scântei mari și o minge de flăcări. De asemenea, s-a auzit sunetul persistent al dronelor, lucru care a devenit obișnuit în ultimele săptămâni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hezbollah susţine că a ucis 25 de soldați israelieni

Hezbollah a declarat sâmbătă că a ucis cel puțin 25 de soldați israelieni de când Israelul a lansat o operațiune terestră în sudul Libanului, la începutul acestei săptămâni, informează Al Jazeera.

Conform declarațiilor oficiale ale armatei israeliene, până acum, nouă dintre soldații săi au fost confirmați ca fiind uciși în confruntările cu luptătorii Hezbollah. În același timp, armata israeliană susține că a omorât 250 de luptători Hezbollah în timpul acestor operațiuni militare.

Armata israeliană a emis ordine de evacuare pentru suburbiile Beirutului

Sâmbătă seară, armata israeliană a emis un nou ordin de evacuare pentru trei clădiri din Dahieh, în sudul Beirutului, transmite Al Jazeera.

Pe rețeaua de socializare X a fost publicată o nouă hartă care indică trei clădiri din zonele Burj al-Barajneh, ce ar trebui evacuate imediat. Civililor li s-a cerut să părăsească clădirile "și cele adiacente acestora de urgență și să stea departe de ele, pe o distanță de cel puțin de 500 de metri".

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a declarat: "Vă aflați în apropierea unor facilități și interese ale Hezbollah, împotriva cărora IDF va acționa în viitorul apropiat".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri externe » Cinci atacuri israeliene au lovit sudul Beirutului, după noul ordin de evacuare. IDF: 30 de proiectile lansate asupra Israelului din Liban