Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hashem Safieddine, favorit să preia conducerea Hezbollah, a fost ucis într-un atac israelian în Beirut

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit pentru a-i succeda secretarului general al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost ucis joi într-un atac israelian în Beirut, potrivit Haaretz.

de Redactia Observator

la 05.10.2024 , 14:47

liderul Hezbollah Hashem Safieddine Hashem Safieddine, favorit să preia conducerea Hezbollah, a fost ucis într-un atac israelian în Beirut - Profimedia Images

Al Arabiya a raportat sâmbătă că șeful consiliului executiv al Hezbollah - considerat unul dintre cei mai importanți candidați la succesiunea șefului Hezbollah Hassan Nasrallah - a fost ucis joi într-un asasinat israelian la Beirut, potrivit unor surse.

Al-Hadath, unde s-a raportat deja că Hashem Safieddine a fost ucis, a raportat că comandanții de batalioane Hezbollah nou numiți, care i-au înlocuit pe predecesorii lor, au fost de asemenea uciși în lovitură, alături de asistenți iranieni.

Război în Orientul Mijlociu. Israelienii au atacat iar locații din Beirut

Articolul continuă după reclamă

Israelul a declarat că a vizat sediul de informații al Hezbollah din Beirut și că evaluează pagubele, după o serie de lovituri asupra unor figuri de rang înalt din cadrul grupării, pe care liderul suprem al Iranului le-a respins ca fiind contraproductive, relatează Reuters.

Pe acelaşi subiect

Israelul a cântărit opțiunile în răspunsul său la atacul cu rachete balistice de marți, pe care Iranul l-a efectuat ca răspuns la acțiunea militară a Israelului în Liban.

Prețul petrolului a crescut din cauza posibilității unui atac asupra instalațiilor petroliere ale Iranului, în timp ce Israelul își urmărește obiectivele de a respinge militanții Hezbollah din Liban și de a elimina aliații Hamas din Gaza.

O explozie a fost auzită și fum a fost văzut deasupra suburbiilor sudice ale Beirutului sâmbătă dimineață, au declarat martori Reuters, în timp ce armata israeliană a emis trei alerte pentru ca locuitorii din zonă să fie evacuați imediat.

Prima alertă a avertizat rezidenții dintr-o clădire din cartierul Burj al-Barajneh, iar a doua dintr-o clădire din cartierul Choueifat. A treia alertă a menționat clădiri din Haret Hreik, precum și din Burj al-Barajneh.

Într-o declarație făcută sâmbătă dimineață, Hezbollah a mai spus că armata israeliană încearcă să se infiltreze în orașul Odaisseh din sudul Libanului și că ciocnirile de acolo sunt în desfășurare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri externe » Hashem Safieddine, favorit să preia conducerea Hezbollah, a fost ucis într-un atac israelian în Beirut