Antena Meniu Search
x

Cine este autorul atacului terorist din Noua Zeelandă. Simpatizant ISIS, era urmărit de 5 ani de poliție și a fost lichidat în 60 de secunde

Cel puțin șase persoane au fost înjunghiate în urma unui atac terorist într-un mall din Auckland, Noua Zeelandă. Autorul atacului, simpatizant ISIS, a fost lichidat imediat de polițiști.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 14:01

Vezi și

Atacatorul este un bărbat în vârstă de 32 de ani, originar din Sri Lanka, și se afla în atenția poliției din 2016. Individul era considerat unul dintre cei mai periculoși extremiști din Noua Zeelandă și era supravegheat 24/7, de aproape cinci ani. 

Echipele de intervenție au reușit să-l lichideze în doar 60 de secudne de la debutul atacului, în urma căruia șase persoane se zbat între viață și moarte, trei fiind în stare critică, scrir Daily Mail.

"Un extremist violent a comis un atac terorist împotriva unor neozeelandezi paşnici. Atacul a fost comis de un individ, nu de o credinţă. Doar el poartă responsabilitatea pentru aceste fapte'', a subliniat premierul neozeelandez.

Potrivit NZHerald, bărbatul a ajuns în vizorul autorităților după ce a cumpărat, în două rânduri, cuțite de vânătoare și s-a descoperit că deținea materiale de propagandă ISIS. De asemenea, oamenii legii au găsit în istoricul căutărilor sale pe internet informații despre cum poate fi pus la cale un atac al “unui lup singuratic mujahideen”.

Pe acelaşi subiect

Atacatorul a mai avut probleme cu legea

După ce a primit un avertismet din partea poliției, în trecut, srilankezul a reacționat pe rețelele sociale, scriind: “într-o zi mă voi întoarce în țara mea și dacă voi găsi gunoaie Kiwi, le voi arăta ce se întâmplă când te pui cu S. (n.r. inițiala numelui său) în timp ce mă aflu la ei în țară".

De asemenea, S. le-ar fi spus membrilor moscheei pe care o frecventa că intenționează să se alăture grupării Stat Islamic. În 2017 a fost arestat pe aeroportul din Auckland după ce a cumpărat un bilet doar dus pentru Singapore. 

Acesta fusese recent eliberat din închisoare, după ce o instanță a decis că pregătirea unui atac terorist nu este echivalentul comiterii unui astfel de atac și i-au acordat o pedeapsă mai blândă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cine este autorul atacului terorist din Noua Zeelandă. Simpatizant ISIS, era urmărit de 5 ani de poliție și a fost lichidat în 60 de secunde