Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Atac cu dronă al armatei americane asupra unui lider ISIS-K. Nu s-au înregistrat alte victime în afara "ţintelor vizate"

Armata americană a efectuat sâmbătă noapte, 28 august, un atac cu dronă asupra unui membru ISIS-K, grupare considerată vinovată de atentatul sinucigaş de pe aeroportul din Kabul. Atactul cu dronă ar fi fost autorizat chiar de Joe Biden, preşedintele Statelor Unite.

de Redactia Observator

la 28.08.2021 , 10:35

UPDATE Armata SUA spune că a ucis, probabil, un lider al grupului Stat Islamic (IS) într-un atac cu drone în estul Afganistanului, anunță BBC. Organizația IS-K și-a asumat recentele atacuri cu bombă care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, care ar fi ucis până la 170 de persoane, inclusiv 13 soldați americani.

În ultimele două săptămâni, estimările indică că peste 100.000 de persoane au fost evacuate, termenul stabilit de SUA pentru ca forțele sale să părăsească Afganistanul urmând să expire marți. IS-K, orgaanizație originară din provincia islamică Khorasan, este cel mai violent dintre toate grupurile jihadiste din Afganistan.

Un oficial american, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declart pentru Reuters că drona a atacat maşina în care se afla "ţinta", alături de un asociat al acestuia. Potrivit oficialului american, ambii pasageri ai maşinii au murit. Acesta a mai declarat că persoana vizată de atacul cu dronă plănuia şi alte atentate.

Vezi și

Conform CNN, însuşi Joe Biden a dat undă verde atacului cu dronă după vineri dimineaţă serviciile secrete l-au avertizat pe preşedintele american că un nou atentat la Kabul "este foarte probabil". Atacul cu dronă a avut loc provincia Nangahar, în estul Afganistanului, iar în urma atacului nu au fost înregistrate alte victime decât cele ţintele vizate. Drona a fost "ridicată" dintr-o bază militară din afara Afganistanului, dintr-o ţară din Orientul Mijlociu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Atac cu dronă al armatei americane asupra unui lider ISIS-K. Nu s-au înregistrat alte victime în afara "ţintelor vizate"