Antena Meniu Search
x

Update Atac terorist în Auckland. Atacatorul, împuşcat mortal după ce a înjunghiat şase clienţi într-un mall

A fost alertă maximă, vineri dimineaţa, în Auckland, Noua Zeelandă, după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a pătruns într-un mall şi a înjunghiat şase persoane înainte să fie împuşcat mortal.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 09:00

Persoanele înjunghiate în atacul din Auckland au fost transportate de urgenţă la spital
Persoanele înjunghiate în atacul din Auckland au fost transportate de urgenţă la spital - Alex Burton via NZHerald
  • Poliţia a demarat o anchetă în legătură cu atacul armat din Auckland.

UPDATE, 08.56: Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a confirmat că atacul este unul terorist şi că atacatorul provenea din Sri Lanka şi ajunsese în Noua Zeelandă în octombrie 2011. Din 2016, atacatorul se afla pe lista persoanelor suspecte, aflate sub supraveghere, el fiind un susţinător al acţiunilor violente şi, implicit, a grupării Stat Islamic. Jacinda Ardern a mai precizat că ar fi greşit ca cetăţenii din Noua Zeelandă să-şi îndrepte furia şi frustrările către alte persoane în afară de atacator.

De altfel, există informaţii conform cărora atacatorul din Noua Zeelandă ar fi fost împuşcat mortal chiar de către poliţiştii care îl supravegheau.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, ar fi pătruns în mall şi ar fi început să înjunghie clienţii mall-ului la nimereală. Conform NZHerald, zeci de persoane au început să fugă din calea atacatorului, în momentul în care o femeie înjunghiată în coapsă a strigat că există un bărbat înarmat în zonă.

Oamenii au căutat cu disperare să iasă în afara centrului comercial, în timp ce alţii s-au refugiat într-o farmacie, iar farmacistul a reuşit să închidă uşa pentru a-i proteja.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 10 maşini de Poliţie, dar şi mai multe Ambulanţe au ajuns la faţa locului. În cele din urmă, atacatorul ar fi fost împuşcat mortal de doi poliţişti care erau îmbrăcaţi în civil şi s-ar fi infiltrat printre clienţii mall-ului.

Poliţia a deschis o anchetă în cazul atacului armat din Auckland

Martorii vorbesc de scene terifiante, respectiv persoane aflate la pământ şi care agonizau în bălţi de sânge. De asemenea, a fost dat şi exemplul unui martor care a reuşit să oprească sângerarea unei victime şi să o îndepărteze din calea atacatorului.

Cel puţin şase persoane au fost înjunghiate de atacator şi au fost transportate de urgenţă la spital. Trei dintre victime sunt în stare critică, iar una în stare gravă. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz şi vor să afle ce l-a împins pe atacator să recurgă la un asemenea gest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atac terorist în Auckland. Atacatorul, împuşcat mortal după ce a înjunghiat şase clienţi într-un mall