Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cine este cel mai bătrân om din lume. John Tinniswood s-a născut în același an în care s-a scufundat Titanicul

Cel mai bătrân om din lume este un britanic în vârstă de 112 ani. John Tinniswood este din Liverpool și s-a născut în același an în care s-a scufundat Titanicul și a supraviețuit celor două războaie mondiale.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 12:54

Cine este cel mai bătrân om din lume. John Tinniswood s-a născut în același an în care s-a scufundat Titanicul
Cine este cel mai bătrân om din lume. John Tinniswood s-a născut în același an în care s-a scufundat Titanicul - Profimedia

Cel mai bătrân om în viață din lume a declarat că nu are „secrete speciale” de transmis cu privire la longevitatea sa, când a sărbătorit împlinirea a 112 de ani, potrivit BBC.

John Tinniswood s-a născut în același an în care s-a scufundat Titanicul

John Tinniswood, care s-a născut la Liverpool la 26 august 1912, a declarat pentru Guinness World Records că „habar nu are deloc” de ce a trăit atât de mult.

Articolul continuă după reclamă

A devenit cel mai bătrân bărbat din lume în aprilie, când Juan Vicente Pérez Mora, în vârstă de 114 ani, a murit.

Pe acelaşi subiect

El a spus că a fost „destul de activ în copilărie” și a mers mult pe jos, dar a crezut că „nu este diferit” de nimeni altcineva, adăugând: „Fie trăiești mult, fie trăiești puțin și nu poți face multe în privința asta.”

Tinniswood s-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat. Fan de-o viaţă al echipei FC Liverpool, Tinniswood s-a născut la doar 20 de ani după înfiinţarea clubului. A trăit aproape toate momentele bune şi rele ale clubului, inclusiv toate cele opt victorii ale Reds din Cupa Angliei şi majoritatea victoriilor din campionat.

A cunoscut-o pe soţia sa, Blodwen, la o seară de dans în oraş, iar cuplul a fost împreună timp de 44 de ani. Soţia sa a murit în 1986. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943, iar el este acum străbunic, scrie news.ro.

Tinniswood, care a trăit în ambele războaie mondiale, este cel mai vârstnic veteran supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a lucrat într-un post administrativ pentru Army Pay Corps. Ulterior, a lucrat ca contabil pentru Shell şi BP, înainte de a se pensiona în 1972.

Secretul longevității

„De ce am trăit atât de mult, habar n-am deloc”, a spus el. „Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care îl am.

„Am fost destul de activ când eram tânăr, am mers mult pe jos... dacă asta a avut vreo legătură, nu știu.

El a spus că dincolo de a mânca o porție de fish and chips în fiecare vineri, nu a urmat niciun regim anume.

„Eu mănânc la fel ca toți ceilalți”, a spus el. „Nu am o dietă specială”.

De când a împlinit 100 de ani, în 2012, el a primit o felicitare anuală de ziua de naștere de la monarh - mai întâi de la regretata regina Elisabeta a II-a, care era mai mică cu aproape 14 ani, și apoi de la regele Carol al III-lea.

Întrebat dacă crede că lumea s-a schimbat mult din copilărie, el a spus că „nu este mai bună, după părerea mea, sau aproape deloc mai bună decât era atunci”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Cine este cel mai bătrân om din lume. John Tinniswood s-a născut în același an în care s-a scufundat Titanicul