Antena Meniu Search
x

Video Cine se afla la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic. Cursă contracronometru din cauza oxigenului scăzut

Dispariţie învăluită în mister în apele Atlanticului. Un submarin folosit pentru a le oferi turiştilor posibilitatea de a vedea epava Titanicului a dispărut, declanșând o misiune de căutare și salvare. La bord se aflau 5 persoane, printre care şi un miliardar britanic în vârstă de 59 de ani. Avioane şi nave americane, dar şi canadiane vin în ajutorul eforturilor de căutare. Oficialii spun că submarinul are o capacitate de urgență de oxigen pentru 96 de ore.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 15:39

Vezi și

Duminică dimineaţa, la o oră şi 45 de minute de la începerea scufundării, submarinul care transporta turişti către epava Titanicului a pierdut contactul cu echipa de la suprafaţă. Două avioane şi o navă au fost trimise la faţa locului. 

John W. Mauger, Garda de Coastă SUA: Am lansat un avion C-130 pentru a efectua o căutare aeriană, vizuală, dar şi ca un radar al scenei. Am luat legătura imediat cu Garda de Coastă Canadiană şi cu Forţele Armate ale Canadei pentru a furniza mai multe echipamente de căutare. 

La efortul de salvare de salvare a fost chemat, de asemenea, şi un scafandru cunoscut pentru experiența sa în explorarea epavei Titanicului, asta după ce a anulat în ultimul moment participarea la expediţie. 

Lipsa de oxigen, cel mai mare pericol pentru persoanele de la bord

Pe acelaşi subiect

John W. Mauger, Garda de Coastă SUA: Dacă vorbim în termeni de ore, am înţeles de la operator că există o capacitate de urgență de oxigen pentru 96 de ore. 

Larry Daley, explorator: Scufundarea la adâncime mare cu un submersibil este foarte periculoasă. Este, însă, de înaltă tehnologie şi, cu fiecare an care trece, echipamentul se îmbunătăţeşte, dar şi tehnologia. 

Experienţa de a vedea epava Titanicului aflată la 3800 de metri adâncime ajunge la 250 de mii de dolari. Astfel de submarine sunt des folosite pentru a duce turiști să viziteze celebrul vas. Titanicul s-a scufundat în anul 1912, în timpul primului său voiaj, după ce s-a izbit de un iceberg în Oceanul Atlantic.

Persoanele care s-ar afla la bordul navei pierdute

La bord se află 5 persoane, printre care şi miliardarul Hamish Harding, confirmă fiul său vitreg. În vârstă de 59 de ani, Harding este un om de afaceri britanic, președintele unei companii internaționale care se ocupă de vânzări și operațiuni în industria aviației de afaceri. Miliardarul are un record mondial Guinness pentru cea mai lungă perioadă petrecută pe fundul mării. În 2021 s-a scufundat cu un submarin până în cel mai adânc loc de pe Pământ, Groapa Marianelor, pe care l- a traversat timp de 4 ore și 15 minute.

Un tată și un fiu pakistanez se află de asemenea la bordul submarinului. Declarația familiei i-a numit pe Shahzada Dawood și pe fiul său, Sulaiman Dawood, ca fiind în „călătorie pentru a vizita rămășițele Titanicului în Oceanul Atlantic”. Shahzada Dawood este administrator al Institutului SETI din California, potrivit unei biografii publicate pe site-ul său. Conform biografiei, Shahzada este vicepreședinte al Dawood Hercules Corporation, parte a Dawood Group.

Ce de a patra persoană confirmată este Paul-Henri Nargeolet, un scafandru care era programat să fie cu ei în excursia de duminică. Nargeolet a condus mai multe expediții pe Titanic și a supravegheat recuperarea multor artefacte din epavă, potrivit Grupului E/M, unde Nargeolet era director de cercetare subacvatică, conform CNN.

Identitatea ultimei persoane nu a fost încă confirmată de autorităţi sau familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cine se afla la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic. Cursă contracronometru din cauza oxigenului scăzut