Antena Meniu Search
x

Video Fenomene extreme pe toate continentele. Europa şi America Latină, măturate de ploi şi tornade. Val de căldură în Asia: 100 de oameni au murit

Vreme extremă pe toate continentele. Europa şi America Latină sunt măturate de ploi şi tornade. Zeci de drumuri au fost blocate din cauza inundaţiilor, în Franţa, iar în Brazilia, cel puţin 13 oameni au murit în urma ciclonului care a devastat numeroase localităţi. Asia, în schimb, este afectată de un val de căldură extremă. 100 de oameni şi-au pierdut viaţa doar în India din cauza caniculei. 

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 21:15

Vezi și

Mai multe regiuni din Franţa au fost lovite în acest sfârşit de săptămână de furtuni devastatoare. 

Nordul şi centrul ţării au fost afectate de inundaţii, în timp ce mai multe localităţi din vest au fost măturate de o tornadă. 

Turnul Eiffel a fost lovit de fulger, de două ori

Într-o comună, acoperişul unei case a fost luat de vânt şi a căzut într-o curte din apropiere. Cel puţin o persoană a fost rănită. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am văzut cele două secţiuni ale acoperişului cum se deschid, ca o carte şi cum se prăbuşeşte fiecare pe câte o parte, aici pe maşină şi pe partea cealaltă, la vecin. Din păcate există şi o persoană rănită, un om care a fost lovit la cap. 

Şi în capitală, rafalele de vânt extrem de puternice, au făcut ravagii. Meteorologii au anunţat că la Paris, vântul a suflat şi cu 123km/h. Turnul Eiffel a fost lovit de fulger, de două ori, în decurs de doar câteva ore. Mai multe oraşe s-au confruntat şi cu inundaţii masive, din cauza cărora zeci de drumuri au fost blocate. 

Prăpăd în America, val de căldură în Asia

În Statele Unite, mai multe tornade au distrus casele şi au pus la pământ copacii în Mississippi. Un om a murit şi peste 20 au fost răniţi. În Brazilia, cel puţin 13 oameni au murit, iar zeci sunt dispăruţi, în urma ciclonului ce a lovit sudul ţării. Mii de oameni au fost deja evacuaţi din 35 de oraşe, considerate zone de risc. 

Şi în Asia, mai multe ţări se confruntă cu fenomene meteorologice extreme. Un val de caniculă face prăpăd în India, unde 100 de oameni au murit şi sute au fost internaţi. Temperaturile au ajuns până la 45 de grade la umbră, cu cinci grade peste media normală pentru această perioadă a anului. 

Meteorologii trag un semnal de alarmă

Meteorologii trag un semnal de alarmă şi anunţă că temperatura medie pe glob a crescut cu cel puţin un grad faţă de ultimii ani. În Europa, experţii spun că temperatura medie pentru această perioadă este cu 2,3 grade Celsius mai mare ca în urmă cu 100 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Fenomene extreme pe toate continentele. Europa şi America Latină, măturate de ploi şi tornade. Val de căldură în Asia: 100 de oameni au murit