Antena Meniu Search
x

Video Bilanţ dramatic după un val de atacuri armate în SUA: 6 morţi şi peste 40 au fost răniţi

Val de atacuri armate în Statele Unite. Cel puţin 6 oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în incidente separate, după ce indivizi înarmaţi au deschis focul asupra oamenilor strânşi la mai multe petreceri şi festivaluri. 

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 20:50

Vezi și

Sunt imagini filmate imediat după atacul armat. 300 de tineri participau la o petrecere improvizată în parcarea unui mall de lângă Chicago în mometul în care o ploaie de gloanţe s-a abătut asupra lor. 

Val de atacuri armate în SUA

Martor: Timp de 30 de secunde, a fost un schimb intens de focuri de armă, s-au tras peste 60 de gloanţe. Puteai să îţi da seama că erau două grupuri care trăgeau unii în alţii. 

Nici până acum nu s-a aflat cine sau de ce a tras în mulţime. Câţiva suspecţi au fost interogaţi dar, pentru moment niciunul nu a fost arestat. 

Pe acelaşi subiect

În statul vecin, Missouri, o altă petrecere a degenerat într-un schimb de focuri. Un grup de adolescenţi, invitaţi prin reţelele sociale, erau adunaţi la etajul al cincilea al unei clădiri de birouri din Saint-Louis. Nici aici nu se ştie precis de la ce au pornit împuşcăturile, dar un băiat de 17 ani şi-a pierdut viaţa. 

Tishaura Jones, primăriţă: Violenţa pe care au trăit-o aceşti copii, noaptea trecută, este intolerabilă şi inacceptabilă! 

Mai la nord, în statul Washington din nord-vestul ţării, un festival muzical s-a transformat într o baie de sânge după un schimb de focuri soldat cu doi morţi şi trei răniţi. Atacul armat a avut loc în tabăra de corturi amenajată pentru spectatori. Presupusul agresor se numără printre răniţi şi a fost arestat de poliţia locală. 

În total, 14 atacuri armate au avut loc weekendul acesta peste Ocean. Majoritatea dintre ele au avut loc la evenimente legate de sărbătoarea naţională Juneteenth, prin care este celebrată abolirea sclaviei în Statele Unite, acum aproape 160 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Bilanţ dramatic după un val de atacuri armate în SUA: 6 morţi şi peste 40 au fost răniţi