Antena Meniu Search
x

Foto Cine sunt studenţii ucişi în atacul armat din Michigan. Bărbatul care a deschis focul, "fără motiv", a fost găsit mort

Trei oameni au murit şi alte cinci persoane au fost grav rănite, luni seară, în urma unui atac armat în mai multe zone din campusul unei universităţi din Michigan, Statele Unite. Potrivit CNN, poliţia a identificat cele trei victime, dar motivul atacului rămâne în continuare un mister. Suspectul, "un bărbat mic de înălţime, care purta o mască", a fost găsit fără viaţă, iar primele semne indică faptul că s-ar fi sinucis.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 06:58

Un suspect, vizibil singur şi pe jos, a deschis focul luni seară într-un campus din nordul Statelor Unite şi a rănit mai multe persoane, a anunţat poliţia Universităţii de Stat din Michigan care le-a cerut locuitorilor să rămână în case, notează AFP. "Sunt trei decese confirmate. Acestea se adaugă celor 5 victime care au fost transportate la spital", a comunicat ulterior poliţia pe Twitter. Potrivit lui Chris Rozman, şeful interimar al poliţiei din campus, mai mulţi răniţi sunt în stare critică.

Atac armat în SUA. Cine sunt cele trei victime

Poliţia a identificat cele trei victime care au murit în urma atacului de la universitatea din Michigan, dar motivul din spatele celor petrecute rămâne în coninuare un mister, relatează news.ro. Arielle Anderson, o studentă în anul întâi din Grosse Pointe, Michigan, este cea de-a treia victimă a împuşcăturilor de la Universitatea Michigan, potrivit unui comunicat al Departamentului de Poliţie al Universităţii.

Celelalte două victime au fost identificate anterior ca fiind un student în anul doi, Brian Fraser, tot din Grosse Pointe, şi o studentă, Alexandria Verner, din Clawson, Michigan. Celelalte cinci victime ale împuşcăturilor rămân la spital în stare critică, se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Autorul atacului, găsit mort. S-ar fi sinucis

Autorităţile investighează în continuare motivul din spatele atacului. Atacatorul, care, potrivit Poliţiei, nu avea legături cunoscute cu campusul din East Lansing, Michigan, a murit din cauza unei răni de armă aparent autoprovocate.

Luni, în jurul orei locale 20:30, Poliţia a primit un apel că s-au tras focuri de armă în Berkey Hall, o clădire academică din campusul nordic al universităţii. Agenţii au ajuns la faţa locului în câteva minute şi au găsit mai multe persoane împuşcate, dintre care două erau decedate. Poliţia a început apoi să primească apeluri despre o altă împuşcătură într-o clădire din apropiere, unde agenţii au găsit cea de-a treia persoană decedată. Poliţia l-a localizat pe suspect în Lansing la ora 23:35.

1 din 3 americani deţine arme

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Ţara numără mai multe arme individuale decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă în care există o armă. Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare de decese cauzate de arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cine sunt studenţii ucişi în atacul armat din Michigan. Bărbatul care a deschis focul, "fără motiv", a fost găsit mort