Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Cioc-cioc, poc! Iata ce fac trolii de internet

E atat de usor sa faci rau! Nu ai nevoie decat de conexiune la internet, un cont de Twitter si dorinta de a le strica ziua altora. Asta a incercat un tanar britanic, care si-a insusit rolul de "troll" - in traducere, un om care adora sa streseze, sa enerveze si sa ii umileasca pe altii.

Vezi și

Curtis Woodhouse e genul de om cu care nu vrei sa te certi niciodata. In trafic, are intotdeauna prioritate. Bancherii evita sa-l sune pentru restante si vecinii sai nu dau niciodata muzica tare. Altfel.

Dar sub protectia anonimatului, toata lumea se crede Mike Tyson. Precum acest troll de twitter care il bombardeaza de cateva luni pe boxer cu tot felul de jigniri. Saptamana trecuta, Curtis si-a pierdut titlul de campion al Angliei la categoria usoara. Si cum statea el asa, trist, invinetit si fara centura, primeste un mesaj pe twitter:  “Retrage-te! Nu-ti poti apara nici macar un titlu jalnic. Esti o rusine.”

Pugilistul a reactionat imediat. Insa mesajul nu era pentru rivalul sau. “Dau 1.000 de lire oricui imi face rost de adresa si poza acestui barbat. Cioc! Cioc! Cred ca au durat doua minute pana cand cineva mi-a trimis un mesaj cu un numar de telefon. L-am sunat si mi-a dat toate informatiile, i-am scris adresa pe GPS, am vazut ca sunt doar 60 de kilometri si am plecat la drum”, a spus Curtis Woodhouse, fost campion national de box

N-a trecut nicio o ora si fostul campion la categoria usoara era pe strada trollului sau. Internautul s-a speriat si i-a cerut imediat iertare pugilistului. Intalnirea tot a avut loc, insa, in fata camerelor.

Trolii de internet sau mai pe romaneste, postacii au scapat de sub control. Abuzuri de acest gen au loc in fiecare secunda. Atat pe twitter, cat si pe Facebook sau pe site-urile publicatiilor online. Toti se cred anonimi. Pana cand o sa enerveze rau pe cineva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » OBSERVATOR SPECIAL: Cioc-cioc, poc! Iata ce fac trolii de internet