Antena Meniu Search
x

Video Civilii luptă cot la cot cu militarii pentru a apăra Kievul. La doar 30 de km îi pândeşte un pericol uriaş

Miza lui Putin ar fi de fapt Kievul, iar toate luptele care se dau acum în Ucraina au ca ultim scop cucerirea capitalei. Un convoi uriaş de tancuri, lung de 64 de kilometri, aşteaptă de la Vladimir Putin semnalul atacului. Dar, în ciuda asaltului din toate părţile, capitala rezistă, iar oamenii, a căror grijă până mai ieri era să-şi facă treaba ca să-şi întreţină familiile, au ieşit acum în stradă, cu arme în mâini, să-şi apere ţara.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 19:26

Vezi și

Cu fiecare raid, cu fiecare bombardament, militarii trimişi de Vladimir Putin să cucerească Ucraina intră tot mai adânc spre inima ţării. Kiev este ţinta supremă. Ieri au declanşat unul dintre cele mai sângeroase atacuri. Turnul televiziunii din Kiev, înalt de aproape 400 de metri, a fost lovit de un tir de rachete.

Explozia, care a fost surprinsă pe camere de mai mulţi localnici, nu a distrus doar turnul de televiziune, ci şi Complexul Babi Yar, un muzeu al Holocaustului ridicat pe locul unde au fost îngropaţi 34 de mii de evrei ucişi în 1941.

Volodimir Zelenski, Preşedintele Ucrainei: Este dincolo de orice fărâmă de umanitate. Au ordin să ne ștergă istoria, țara și pe noi toți.

Numai aici, cinci oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi. Nu sunt singurele victime. Într-un alt bombardament, de data acesta la periferia Kievului, un medic a murit în timp ce îşi ducea nepotul rănit la spital.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Locuitorii oraşului sunt loviţi cu rachete, în centrul vechi, în inima Imperiului Kievan Rus.

Capitala Ucrainei ar fi miza principală a lui Putin

Asediul asupra capitalei Ucrainei se dă pe mai multe fronturi. În nord-vest, militarii lui Putin, cei intraţi prin Belarus, atacă suburbiile Irpin, Bucha, Hostomel. Tot în nord, sub atac este şi suburbia Obolon, situată la nici 10 kilometri de Kiev. În vest, raiduri aeriene au lovit localităţile Rusanivka, Vîșneve , Kurenivka, Boiarka, dar şi în apropierea aeroportului Internaţional Igor Sikorski care deserveşte capitala.

Azi-dimineaţă, mai multe avioane de luptă ruseşti au bombardat zona Irpin din nord-vest capitalei şi au provocat distrugeri uriaşe. Ajutaţi de localnici, militarii au reuşit să le oprească avansul, atât la Irpin, cât şi la Bucha sau Hostomel.

Joe Biden, Preşedintele SUA: De la preşedintele Zelenski, la fiecare ucrainean, neînfricarea, curajul și determinarea lor inspiră lumea întreagă. Grupuri de cetăţeni care se pun în faţa tancurilor. Toți, de la studenți la pensionari la profesori, s-au transformat în soldați care își apără patria.

Însă greul pare că de acum începe. O coloană uriaşă de tancuri şi alte blindate ale armatei ruse pândeşte de la nici 30 de kilometri de Kiev şi aşteaptă doar un semnal de la Moscova pentru a se pune în mişcare. Se întinde pe o distanţă de 64 de kilometri

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu putem pierde capitala!

Iar toată lumea pune umărul. Sute de oameni care în urmă cu o săptămână aveau job-uri obişnuite poartă acum haine militare şi jură să apere cu toată forţa lor capitala.

În gara din Kiev, scenele sunt cutremurătoare. Soţi care îşi urcă soţiile în tren, taţi care-şi trimit copiii departe, fără să ştie dacă îi vor mai vedea vreodată. Ori de câte ori un tren se apropie de peron, urmează o luptă disperată pentru a urca în vagoane. Nu e loc pentru toată lumea.

Svetlana: În mai multe oraşe este foarte complicat, pentru că mulţi oameni au fost omorâţi, nu mai există electricitate, nici mâncare şi nicio şansă să supravieţuiască.

Kievul încă rezistă, la şapte zile de la primele bombardamente. Până acum, trupele ruseşti s-au lovit de o rezistenţă pe care nu o anticipau. Analiştii cred că Vladimir Putin miza pe faptul că locuitorii capitalei se vor speria şi vor depune armele. Ar fi avut şi un alt plan, o lovitură de stat regizată, prin care să îşi instaleze un regim marionetă în fruntea Ucrainei.

Cum nici asta nu i-a ieşit, preşedintele Volodimir Zelenski este acum cel mai vânat om de către mercenarii lui Vladimir Putin. Oficialii de la Kiev spun că au dejucat deja un atentat la adresa lui Zelenski. Însă, cu fiecare plan care i se năruie în faţa ochilor, Vladimir Putin devine tot mai furios. Aşa că zilele următoare ar putea fi decisive pentru capitala Ucrainei.

În acest timp, din toată lumea vin încurajări pentru mişcarea de rezistenţă. Inclusiv preşedintele SUA, Joe Biden, a ţinut să transmită un mesaj. Doar că a reuşit să facă o gafă care nu a trecut neobservată. A confundat ucrainenii cu. iranienii.

Joe Biden, preşedinte SUA: Putin poate încercui Kievul cu tancuri, dar nu va cuceri niciodată inimile şi sufletele poporului iranian.

Nu le va distruge niciodată dragostea lor pentru libertate. Nu va slăbi niciodată determinarea lumii libere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Civilii luptă cot la cot cu militarii pentru a apăra Kievul. La doar 30 de km îi pândeşte un pericol uriaş