Antena Meniu Search
x

Claudia Anghel, moașă româncă devenită erou în Marea Britanie: "Nu emigrezi că nu ai bani. Emigrezi pentru că nu mai intri în corupţie!"

"Nu emigrezi din cauza banilor, ci din cauza corupţiei!". Este declaraţia Claudiei Anghel, moaşa care a devenit imaginea cadrelor medicale britanice. Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Associated Press, românca susţine că lipsa oportunităţilor a împins-o să aleagă pentru totdeauna calea străinătăţii.

de Redactia Observator

la 11.08.2020, 23:56

Vezi și
  • Claudia Anghel a emigrat de opt ani în Marea Britanie
  • Românca spune că nu s-ar mai întoarce în țară

Claudia Anghel, româncă stabilită în Marea Britanie: Nu emigrezi că nu ai bani. Emigrezi pentru că nu mai intri în corupţie! Aş vrea să se schimbe ceva la sistemul românesc! Dar atâta de sigură sunt că nu se schimbă încât nu, mulţumesc! Nu o să nasc în România!

De opt ani, Claudia Anghel ajută mamele din Marea Britanie să nască. A ales să-şi practice meseria în Regatul Unit, după ce s-a lovit de deficienţele sistemului medical românesc. Până să plece, a lucrat în spitalul din Călăraşi, unde nu câştiga mai mult de 2.000 de lei pe lună. Dar nu banii au făcut-o să părăsească România pentru totdeauna.

Claudia Anghel, româncă stabilită în Marea Britanie: Nu m-aş întoarce să lucrez în România, pentru că aici pot să fiu ce vreau! Aici poate că, la un moment dat, o să fiu, ce ştiu eu?Şeful secţiei de obstetrică. Poate o să fiu sfătuitorul lui Boris Johnson, cu privire la obstetrică. Pentru că poţi să fii ce vrei. În România, nu ai aşa aripi cum ai aici!

În Marea Britanie, românca a devenit un angajat exemplu şi, ulterior, imaginea sistemului de sănătate britanic. Fotografiile cu ea au apărut pe clădirile istorice din marile oraşe. Renumitul fotograf Rankin este cel care i-a făcut portretul pentru campanie. Artistul a mai lucrat în trecut cu celebrităţi precum Madonna şi chiar regina Elisabeta a doua. Românca a povestit experienţa în urmă cu o lună, într-un interviu exclusiv pentru Observator.

Românca a mărturisit că nu mai are de gând să se întoarcă în România. Acum, lucrează în Spitalul Universitar din Coventry, unde conduce o întreagă secţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Claudia Anghel, moașă româncă devenită erou în Marea Britanie: "Nu emigrezi că nu ai bani. Emigrezi pentru că nu mai intri în corupţie!"