Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Coletele vor fi livrate cu metroul. Oraşul care urmează să implementeze proiectul

În Madrid, coletele vor circula cu metroul. Aşa sună, cel puţin în teorie, cel mai nou proiect pilot implementat de autorităţile spaniole. 

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 14:00

Cele mai mari firme de curierat vor putea să transporte colete într-un tren special de marfă, care va circula din 8 în 8 minute. Autorităţile au astfel în plan să reducă semnificativ poluarea, zgomotul şi ambuteiajele din trafic.

Momentan, pachetele sunt ridicate de la periferia capitalei şi transportate într-un depozit foarte mare, din centrul Madridului. Oficialii spanioli speră că vor lansa oficial proiectul în 2025.

Cum va funcționa sistemul de livrare cu metroul

Vezi și

Coletelor li se va permite accesul în rețeaua de metrou, unde vor fi transportate printr-un sistem dedicat, ce va include recipiente speciale pentru a le păstra în siguranță pe durata călătoriei. Acest sistem este gândit pentru a reduce presiunea asupra drumurilor și pentru a accelera livrările, în special în zonele centrale și aglomerate ale orașului.

În cadrul pilotului, care urmează să înceapă în câteva luni, coletele vor fi preluate de la punctele de livrare și depozitate în stațiile de metrou, pentru a fi transportate rapid către zonele destinație. Odată ajunse la stațiile apropiate de destinație, coletele vor fi predate curierilor locali sau vor fi ridicate direct de către clienți.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Coletele vor fi livrate cu metroul. Oraşul care urmează să implementeze proiectul