Antena Meniu Search
x

Colosseumul din Roma, redeschis publicului

După trei luni de pandemie, Colosseumul şi-a redeschis porţile! Iar primii vizitatori au fost chiar locuitorii Romei. Oamenii trebuie să respecte, însă, un set de reguli stricte dacă vor să primească un tur prin renumitul Amfiteatru.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 17:31

Vezi și
  • Italia speră în acest fel să reînvie sectorul turistic.
  • Colosseumul este vizitat anual de 7.5 milioane de oameni.

Cum ar fi, să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa socială. După trei luni de carantină, cel mai vizitat obiectiv turistic din Italia este gata să primească vizitatori.

Iar primii care i-au trecut pragul au fost chiar locuitorii Romei. Silvia este doar una dintre ei. Femeia a venit împreună cu fiul ei pentru a admira impresionantele ruinele din vremea Imperiului Roman.

Vizitatorii trebuie să respecte, însă, un set de reguli stricte. De pildă, biletele se cumpără online pentru a evita supraaglomerarea.

Iar înainte de a începe turul, vizitatorilor le este luată temperatura. Mai mult, oamenii trebuie să poarte mască de protecţie şi să păstreze o distanţă de un metru faţă de ceilalţi.

Alfonsina Russo, director: Redeschidem un simbol, un simbol al Romei, un simbol al Italiei. Acesta este un semn care le dă speranţă oamenilor, un semn că putem să redeschidem într-o manieră responsabilă.

Italia speră în acest fel să reînvie sectorul turistic, puternic afectat de pandemia de coronavirus. Aflat în inima Romei, Colosseumul este vizitat anual de 7.5 milioane de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Colosseumul din Roma, redeschis publicului