Antena Meniu Search
x

Compania care le oferă angajaților un bonus anual de peste 40.000€, după un succes neaşteptat

43.500 de euro este bonusul pe care îl primesc angajaţii unei companii germane, adică 85% din salariul lor anual, după ce au contribuit la profitul anual record, potrivit publicaţiei Bild.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 13:31

Compania care le oferă angajaților un bonus anual de 40.000€, după un succes neaşteptat
Compania care le oferă angajaților un bonus anual de 40.000€, după un succes neaşteptat - Shutterstock

Ferrari le oferă angajaților un bonus anual de 13.500 de euro, Porsche oferă 10.000 de euro, Mercedes, 7.300 de euro, Opel, 2.000 de euro. Toate acestea sunt sume modeste în comparație cu bonusul oferit de micuțul dezvoltator german de jocuri Cipsoft.

Cei 100 de angajaţi primesc un bonus anual, echivalent cu zece salarii, pentru contribuţia lor la dezvoltarea jocului de succes "Tibia". "Cipsoft transferă un sfert din profitul anual către angajații săi sub formă de bonusuri. Toți cei care lucrează la Cipsoft de peste doi ani primesc bonusul integral", a declarat Stephan Vogler, patronul companiei.

După succesul răsunător al jocului video "Tibia", profitul anual al companiei germane Cipsoft a crescut la 14,5 milioane de euro (în creștere cu 22% față de anul precedent). "Suntem norocoși să putem rula un joc de tipul live service cu Tibia, care are o comunitate foarte loială în spate", a mai adăugat Vogler.

Articolul continuă după reclamă

"Tibia" este un joc dezvoltat încă din 1997 şi și are 500.000 de jucători activi. Există și versiunea mobilă "TibiaME" cu zece milioane de jucători. Din punct de vedere vizual, "Tibia" a rămas în stilul anilor '90, bidimensional, fără sunet sau muzică. Jocul de bază este gratuit, dar în versiunea premium se pot închiria case și apartamente, iar personajul se poate astfel încât jucătorii pot avea senzaţia că trăiesc o a doua viață digitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » Compania care le oferă angajaților un bonus anual de peste 40.000€, după un succes neaşteptat