Antena Meniu Search
x

Competiția celor mai frumoși brazi de Crăciun din lume

Vezi și

Luna decembrie are magia ei aparte, asa că marile oraşe ale lumii s-au îmbrăcat în haine de sărbătoare cu milioane de luminite şi au intrat astfel în competiţia pentru cel mai frumos brad de sărbători.

Startul sărbătorilor de iarnă s-a dat la New York, unde a fost inaugurat cel mai frumos pom de Crăciun din Statele Unite. Bradul impresionant a fost adus tocmai din Pennsylvania. Alegerea lui nu a fost uşoară. Reprezentanţii Primăriei metropolei au căutat un arbore înalt, simetric şi cu ramurile dese. Bradul a fost decorat cu 50.000 de beculeţe, iar în vârf are o stea acoperită cu 25.000 de cristale Swarovski. 

De peste 85 de ani, bradul de Crăciun de la Rockefeller Center este simbolul sărbătorilor de iarnă din New York. Cel mai înalt pom de Crăciun instalat vreodată în metropola americană a fost cel din 1999, ce a avut 30,5 de metri.

Capitala Lituaniei și-a revendicat titlul de orașul cu cel mai frumos pom de Crăciun din lume. Și nu e de mirare, având în vedere că arată ca-n povești. Vilnius se mândrește cu un brad mai mare decât în anii trecuți. Acesta măsoară 27 de metri înălţime şi se află în centrul târgului de Crăciun deschis în Cathedral Square, într-un decor de vis. Împodobit cu o mantie din 50.000 de beculețe, a fost descris de publicația britanică The Guradian drept o „capodoperă".

Viena a intrat şi ea în atmosfera de sărbători. Faimoasele târguri de Crăciun şi-au deschis porţile şi îi aşteaptă pe cei care tânjesc după vin fiert şi alte bunătăţi de sezon. Locul este, la fel ca în fiecare an, un rai al decoraţiunilor. Iar bradul, înalt de 26 de metri, a captat atentia turistilor. Decorat cu mii de beculete, transforma orașul sobru, dominat de stilul baroc, într-o destinație magică.

Ca in fiecare an, Norvegia dăruiește capitalei Germaniei un brad de Crăciun ca simbol al păcii și solidarității. Amplasat în dreptul Porții Brandemburg, care zeci de ani a separat Berlinul și a devenit apoi imaginea reunificării celor două Germanii, bradul este împodobit spectaculos. Si pieţele de Crăciun din Germania sunt printre cele mai frumoase din lume, iar Berlin nu face excepţie de la regulă.

Şi Capitala României se poate lăuda cu un brad impresionant, înalt de 30 de metri, împodobit cu mii de beculeţe, ce poate fi admirat în Piaţa Constituţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Competiția celor mai frumoși brazi de Crăciun din lume