Antena Meniu Search
x

Confruntari violente intre protestatari si fortele de ordine in marile orase ale lumii

De ziua muncii sute de mii de oameni din toata lumea au iesit in strada. Nu sa petreaca, ci sa protesteze. In fiecare tara manifestantii au avut alte motive, dar toti au procedat la fel cand au vazut fortele de ordine

Vezi și

Acestia au sarit si la bateie. Bilantul: sute de raniti si cam tot atatia arestati

In Santiago manifestantii si politistii s-au luat la bataie la doi pasi de palatul prezidential. Unii au fost inarmati cu pietre si bete, ceilalti au avut scuturi, bastoane si tunuri cu apa, insa raniti au fost in ambele tabere. Culmea, politistii au fost cei care au dat inapoi, in fata manifestantilor. In urma protestelor violente, cinci persoane au fost arestate, potrivit presei locale.

In capitala Mexicului, oamenii legii au fost pusi la zid, pur si simplu, de protestatarii inarmati cu tevi si prastii. Timp de cateva zeci de minute, huliganii i-au urmarit si atacat pe politisti pe strazile capitalei mexicane.

La protest au participat profesorii nemultumiti de reformele din Educatie, aprobate de presedintele mexican. Acestea prevad ca dascalii vor trebui sa dea teste de competenta si ca acestia nu vor mai putea sa isi vanda slujba celui care liciteaza cel mai mult, asa cum se procedeaza in prezent.

In Columbia, manifestantii nu le-au putut tine piept fortelor de ordine.11 persoane au fost arestate in urma violentelor.

Proteste au avut lor ieri si in Paris, Atena, Madrid, Londra si alte orase mari din toata lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Confruntari violente intre protestatari si fortele de ordine in marile orase ale lumii