Antena Meniu Search
x

Video Confruntări violente la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni. Peste 180 de oameni au fost răniţi

Peste 180 de oameni au fost răniţi, ieri seară, la Ierusalim, în confruntări deosebit de violente între palestinieni şi poliţia israeliană. Printre răniţi se numără şase poliţişti şi un jurnalist turc.

Vezi și

După marea rugăciune musulmană de vineri, grupuri de tineri arabi au atacat cu pietre poliţiştii israelieni mobilizaţi în număr mare pe Esplanada Moscheilor.

Aceştia au ripostat cu gloanţe de cauciuc cu nucleu metalic. Incidente au avut loc şi într-un cartier ai cărui locuitori arabi protestează de câteva zile, după ce au fost avertizaţi că vor fi evacuaţi pentru a face loc coloniştilor evrei. În Cisiordania, doi palestinieni au fost ucişi iar altul a fost rănit după ce au deschis focul asupra unui post al grănicerilor israelieni. 

Un elev israelian al unei şcoli teologice evreieşti, împuşcat mortal în Cisiordania

Tensiunile s-au amplificat în ultimele săptămâni, la Ierusalim, în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Pe acelaşi subiect

În urmă cu câteva zile, un elev israelian al unei şcoli teologice evreieşti a murit după ce a fost împuşcat mortal în Cisiordania. De asemenea, un adolescent palestinian a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.

Vineri dimineaţă, doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal după ce au deschis focul asupra unui sediu al Poliţiei de frontieră israeliene. Tot vineri, într-un alt incident, un palestinian în vârstă de 27 de ani din Hebron a fost arestat după ce a încercat să atace mai multe persoane cu un cuţit, la Peştera Patriarhilor.

La începutul postului musulman al Ramadanului, protestatari palestinieni au atacat frecvent agenţi ai poliţiei israeliene în zona Porţii Damasc, la intrarea în centrul vechi ai Ierusalimului, din cauza restricţiilor antiepidemice. În replică, în centrul Ierusalimului au avut loc marşuri antipalestiniene ale extremiştilor religioşi evrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Confruntări violente la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni. Peste 180 de oameni au fost răniţi