Antena Meniu Search
x

Copiii, cei mai afectaţi de lupta autorităţilor americane împotriva imigranţilor

Administraţia de la Washington a pornit vânătoarea de imigranţi. Aproape 700 de latino-americani fără acte au fost reţinuţi, în statul Mississippi, de agenţii federali. Acţiunea, fără precedent în ultimii 10 ani, a iscat proteste. Mulţi dintre copiii celor arestaţi au rămas pe drumuri.

de Redactia Observator

la 09.08.2019, 22:07

Vezi și

Administraţia de la Washington a pornit vânătoarea de imigranţi. Aproape 700 de latino-americani fără acte au fost reţinuţi, în statul Mississippi, de agenţii federali. Acţiunea, fără precedent în ultimii 10 ani, a iscat proteste. Mulţi dintre copiii celor arestaţi au rămas pe drumuri. În ciuda criticilor, autorităţile federale descriu operaţiunea drept un succes.

"Guvern, ai milă! Eliberează-mi părinţii şi pe toţi ceilalţi", sunt cuvintele pe care le-a spus, printre suspine, o fetiţă de 11 ani a cărei mamă a fost reţinuă de agenţii federali. 

La fel simt sute de copii din statul Mississippi. Mulţi s-au trezit, după prima zi de şcoală, că nimeni nu a venit să îi ducă acasă. Cu ochii plini de lacrimi, copiii imigranţilor reţinuţi au ajuns fie în grija rudelor, fie în adăposturi pregătite la repezeală de localnici.   

Aproape 700 de persoane, în principal angajaţi în fabrici agricole din şase oraşe, au fost urcate în autobuze şi duse la audieri. Ore în şir, nu au putut lua legătura cu rudele. A fost o adevărată vânătoare de imigranţi, la capătul căreia mai bine de jumătate dintre ei au rămas închişi, scrie presa americană. 

Autorităţile, în schimb, au anunţat succesul răsunător al celei mai mari operaţiuni de acest fel din istoria Statelor Unite. 

Un pastor din Mississippi nu a ezitat să spună că operaţiunea agenţilor federali îi aminteşte de poliţia secretă nazistă. Iar criticile la adresa administraţiei lui Donald Trump au continuat să curgă.  

Operaţiunea a avut loc la doar câteva ore după vizita lui Donald Trump în El Paso, Texas, comunitate formată în majoritate de imigranţi latino-americani, afectată recent de un sângeros atac armat.

Anul trecut, imagini din centrele pentru imigranţi din Texas, în care copiii refugiaţilor erau ţinuţi în cuşti, au stârnit indignare peste Ocean. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Copiii, cei mai afectaţi de lupta autorităţilor americane împotriva imigranţilor