Antena Meniu Search
x

Copiii blocaţi de zece zile într-o peşteră din Thailanda ar putea fi salvaţi peste patru luni (Video)

Cei 12 copii blocaţi de zece zile, alături de antrenorul lor, într-o peşteră din Thailanda, ar putea fi salvaţi de scafandri abia peste patru luni din cauza ploilor puternice şi a inundaţiilor.

Copiii blocaţi de zece zile într-o peşteră din Tailanda ar putea fi salvaţi peste patru luni
Copiii blocaţi de zece zile într-o peşteră din Tailanda ar putea fi salvaţi peste patru luni - Thai Navy Seal

Cei 12 copii blocaţi de zece zile, alături de antrenorul lor, într-o peşteră din Thailanda, ar putea fi salvaţi de scafandri abia peste patru luni din cauza ploilor puternice şi a inundaţiilor.

Copiii, care fac parte dintr-o echipă de fotbal, au intrat în peştera Tham Luang Nang Non alături de antrenorul lor, pe 23 iunie, cu numai câteva ore înainte de o ploaie torenţială care a provocat inundaţii şi alunecări de teren în întreaga zonă.

Ghidaţi de antrenor, copiii au înaintat în peşteră până la un moment în care nu s-au mai putut întoarce înapoi din cauza nivelului crescut al apei.

Astfel, ei s-au refugiat într-o zonă situată la mai bine de doi kilometri de intrarea în peşteră şi au aşteptat să fie salvaţi.

Pe acelaşi subiect

Timp de zece zile, copiii şi antrenorul lor au trăit fără apă, fără mâncare şi în întuneric.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Niciunul dintre copii nu ştie să înoate

Ieri după-amiază, un scafandru britanic şi unul care face parte din Thai NavySEAL (n.r. forţele navale thailandeze) au reuşit să ajungă la micii fotbalişti.

Imaginile de la întâlnirea dintre copii şi salvatori au făcut înconjurul planetei.

Zeci de milioane de oameni au urmărit cu emoţie momentul în care scafandri au ajuns la copiii refugiaţi pe o bucată de pământ.

Imediat după aceasta, salvatorii au început să trimită apă şi mâncare către copii şi antrenorul lor, toţi fiind înfometaţi.

Din nefericire, autorităţile au anunţat că aceştia ar putea fi salvaţi abia peste patru luni, atunci când sezonul ploios se va încheia, iar nivelul apei va scădea semnificativ.

Totuşi, salvatorii îi vor învăţa între timp pe copii să înoate şi să se scufunde pentru a ieşi mai repede la suprafaţă.

Ei vor avea de parcurs peste 2.000 de metri sub apă pentru a ajunge într-o zonă a peşterii unde nu există apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Copiii blocaţi de zece zile într-o peşteră din Thailanda ar putea fi salvaţi peste patru luni (Video)