Antena Meniu Search
x

Video "Copiii mei sunt sub dărâmături de 36 de zile". Ucrainenii continuă să îşi numere morţii. În 24 de ore, Harkov a fost lovit de 50 de bombe

O nouă încercare de mediere pentru încetarea vărsării de sânge din Ucraina. După ce, sâmbătă, a văzut cu ochii lui urmările masacrelor de lângă Kiev, cancelarul Austriei se întâlneşte astăzi cu Vladimir Putin, la Moscova. Va fi prima discuţie, faţă în faţă, dintre Putin şi un lider vest-european, de la declanşarea invaziei. Deocamdată, Ucraina rezistă. Estul ţării este principala ţintă a atacurilor nemiloase ale ruşilor. Dar bombele sunt lansate şi asupra altor oraşe, ca Harkov şi Mikolaev, aproape de Odessa. 

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 07:50

În 24 de ore, Harkov a fost lovit de 50 de bombe
În 24 de ore, Harkov a fost lovit de 50 de bombe

Oraşul Nikolaev situat între Kherson şi Odessa, a fost cutremurat, ieri seară, de cea mai puternică explozie de la începutul războiului. O rachetă care se îndrepta spre oraş a fost interceptată de apărarea antiaeriană. O singură persoană a fost rănită.

Mai la nord, la Harkov şi în localităţile vecine, 10 civili şi-au pierdut viaţa şi alţi 11 au fost răniţi într-o serie nesfârşită de atacuri. În 24 de ore, Harkov a fost lovit de 50 de bombe. Sunt cartiere în care nicio clădire nu mai e întreagă. Cei care nu au apucat să fugă şi-au găsit sfârşitul printre dărâmături. Dintr-o locuinţă distrusă, a fost scoasă o pisică. Este singrura fiinţă care a supravieţuit bombardamentului de aici. 

Imagini din satelit arată, la est de Harkov, un convoi de tancuri, taburi şi alte blindate, lung de 15 kilometri, care se îndreaptă acum spre frontul din Donbas. Este zona în care Rusia îşi concentrează toată forţa militară. La Mariupol, oraşul prefăcut într-un uriaş cimitir, coşmarul continuă. Localnicii povestesc că ruşii trag fără milă în civili şi apoi se fotografiază cu trupurile fără viaţă. 

Mii de combatanţi ucraineni continuă să reziste în câteva puncte fortificate din Mariupol. Armata rusă pregăteşte, în Donbas, o ofensivă de amploare dar pare să aibă dificultăţi în refacerea efectivelor de luptă, după pierderile suferite. Ruşii încearcă să recruteze noi soldaţi chiar şi din Transnistria, potrivit serviciilor britanice de informaţii. Dar analiştii cred că unităţile astfel completate nu vor avea experienţa necesară pentru luptele care vor urma. 

Pe acelaşi subiect

În acest timp, lângă Kiev, ucrainenii continuă să îşi numere morţii. Până acum au fost găsite peste 1200 de corpuri neînsufleţite de oameni executaţi sumar sau ucişi de bombardamente. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cancelarul Austriei se va întâlni astăzi, la Moscova, cu Vladimir Putin

O nouă groapă comună a fost descoperită în localitatea Buzova. În Borodianka, fiecare clădire distrusă a devenit mormânt pentru locatari. Cei care au reuşit să scape din oraşul ocupat se întorc acum, însă din casele lor nu a mai rămas nimic întreg. De la începutul invaziei, procuratura Ucrainei a deschis 5600 de dosare pentru crime de război. Sute de militari ruşi au fost deja identificaţi. 

Unii militari ruşi, dintre cei care au ocupat fosta centrală nucleară de la Cernobîl, s-au condamnat singuri la moarte fără să-şi dea seama. În retragere, ei au luat peste 130 de containere cu substanţe puternic radioactive care le pun viaţa în pericol. Iar alţii au fost puşi să sape tranşee în pământul contaminat. Unii dintre aceşti soldaţi ar putea avea mai puţin de un an de trăit, potrivit experţilor ucraineni. Ei vor spori numărul victimelor unui război care ar trebui încheiat cât mai repede. Cancelarul Austriei a anunţat că se va întâlni astăzi, la Moscova, cu Vladimir Putin. "Războiul de agresiune împotriva Ucrainei trebuie oprit", a scris, pe twitter, liderul austriac, unul din numeroşii demnitari europeni care au vizitat în ultimele zile Kievul. 

Un eveniment organizat de Uniunea Europeană, Canada şi sprijinit de vedete precum Elton John, Jon Bon Jovi sau Bruce Springsteen a strâns peste 10 miliarde de euro pentru Ucraina. Banii vor fi folosiţi pentru reconstrucţia oraşelor distruse, dar vor ajunge şi la cei care au fugit din calea invadatorilor ruşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Copiii mei sunt sub dărâmături de 36 de zile". Ucrainenii continuă să îşi numere morţii. În 24 de ore, Harkov a fost lovit de 50 de bombe