Antena Meniu Search
x

Un copil a cărei familie a fost masacrată în Mexic a mers pe jos 23 de kilometri după ajutor

Un copil de 13 ani, a cărei familie a fost masacrată în Mexic a reușit să supraviețuiască atacului ascunzându-se în tufișuri. Băiatul a mers apoi pe jos 23 de kilometri, pentru a căuta ajutor. Șase copii și trei femei au fost uciși în ambuscada pusă la cale de indivizi înarmați.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.11.2019, 19:37

Un copil de 13 ani, a cărei familie a fost masacrată în Mexic a reușit să supraviețuiască atacului ascunzându-se în tufișuri. Băiatul a mers apoi pe jos 23 de kilometri, pentru a căuta ajutor pentru frățiorii săi. Șase copii și trei femei au fost uciși în ambuscada pusă la cale de indivizi înarmați.

Familia măcelărită în Mexic era din Statele Unite făcea parte din comunitatea Mormonilor. Victimele se aflau într-un convoi de trei mașini, care a căzut într-o ambuscadă în statul mexican Sonora, din nordul țării.

Potrivit BBC, familia a plecat din localitatea Bavispe și se îndrepta către statul vecin, Chihuahua, la o nuntă. În mașini erau 3 tinere mame, împreună cu 14 copii. La scurt timp după plecare, automobilele au fost atacate de un grup de indivizi puternic înarmați.

Una dintre mașini, ținta unei intense serii de focuri de armă, a luat foc și a explodat. Cei din interior au fost ciuruiți de gloanțe.

Dintr-o altă mașină, Christina Langford Johnson, o mamă de 31 de ani a coborât cu mâinile ridicate, dar atacatorii au tras în ea și au răpus-o în timp ce striga către ei să înceteze tirul ucigaș. Fetița ei de 7 luni, Faith Langford, a supraviețuit, fiind găsită pe podeaua automobilului, în scaunul pentru bebeluș.

Cea de-a treia mamă, Rhonita Maria LeBaron, a fost ucisă împreună cu gemenii săi.

Rhonita Maria LeBaron și copiii săi

Copilul de 13 ani care și-a ajutat frații

În total, nouă membri ai familiei au fost uciși - 6 copii și cele 3 mame. Opt copii au supraviețuit, dar 5 dintre ei au fost răniți de gloanțe.

Printre supraviețuitori este Devin Langford, un băiat de 13 ani. Copilul călătorea împreună cu mama, Dawna Langford, și cei 8 frați ai săi. Femeia și doi dintre copiii ei au fost uciși de atacatori.

Devin a reușit să scape împreună cu 6 dintre frați ascunzându-se în niște tufișuri din apropiere. După atac, băiatul și-a lăsat frații în ascunzătoare și a plecat singur după ajutor, pe jos. A mers timp de 6 ore, o distanță de 23 de kilometri, până în localitatea La Mora, unde a cerut sprijinul localnicilor.

Una dintre surorile băiatului, o fetiță de 9 ani, a plecat și ea din ascunzătoare când a văzut că Devin nu se mai întoarce și s-a dus să îl caute în întunericul nopții. A fost găsită ulterior de o echipă de salvare mexicană.

Familia, masacrată din greșeală

Poliția mexicană a declanșat o amplă operațiune de căutare a asasinilor. Până acum, au arestat doar un suspect.

Oficiali din Ministerul de Interne al Mexicului spun că familia a fost cel mai probabil atacată din greșeală. Potrivit Sky News, surse din anchetă suspectează că atacul a fost comis de membrii cartelului mexican de droguri Juarez și de gruparea sa armată, La Linea. Aceștia ar fi intrat pe teritoriul celui mai mare cartel de droguri din Mexic, Sinaloa și ar fi pregătit o ambuscadă pentru a arăta rivalilor că ei sunt cei care controlează șoseaua către statul Chihuahua.

Atacatorii ar fi confundat cele 3 SUV-uri cu care circula familia masacrată, crezând că sunt ale adversarilor din Sinaloa și astfel le-au atacat.

Război sângeros cu cartelurile în Mexic

Mexicul se confruntă de mai mulți ani cu un val de violențe care au la origine temutele carteluri de droguri. Numărul victimelor acestor confruntări brutale a fost foarte ridicat anul trecut, iar în 2019 ar putea fi și mai mare. Puteric înarmate, cartelurile au dovedit că fac față forțelor de securitate ale Guvernului și că le pot pune în dificultate.

Zilele trecute, o operațiune a trupelor speciale de capturare a fiului traficantului El Chapo Guzman a eșuat în statul Sinaloa, după ce membrii cartelului au declanșat un atac violent, în urma cărora polițiștii s-au văzut nevoiți să abandoneze misiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un copil a cărei familie a fost masacrată în Mexic a mers pe jos 23 de kilometri după ajutor