Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copila care şi-a protejat fratele 36 de ore sub o placă de beton, în Siria: "Scoate-mă de aici, o să fac orice pentru tine"

Povești dramatice apar din Siria, pe măsură ce misunile de salvare și căutare avansează. Doi copii au fost salvați de sub dărâmăturile casei, la mai bine de 36 de ore după producerea seismelor catastrofale de la granița cu Turcia, scrie CNN

de Redactia Observator

la 08.02.2023 , 11:05

„Scoate-mă de aici, o să fac orice pentru tine”, este strigătul disperat al lui Miriam, dintre ruinele casei familiei sale din Besnaya-Bseineh, un sat din regiunea Haram. Micuța și-a ținut fratele în brațe, în tot acest timp. 

„O să fiu servitoarea ta”, a adăugat fetița, potrivit unei traduceri preluate de CNN de pe Twitter. Fetița și-a exprimat, de fapt, recunoștința față de cei care au intervenit pentru a o scoate dintre dărâmâturi, potrivit unei alte interpretări. Salvatorul care încerca să ajungă la ea i-a răspuns că nu va fi nevoie de un astfel de gest. Miriam, alături de părinții săi și alți doi frați, dormeau în timp ce s-a produs cutremurul devastator, cel mai mare din ultimul secol, potrivit măsurătorilor locale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

„Am simțit cum se cutremură pământul, apoi casa s-a prăvălit peste noi. Am stat două zile sub dărâmături”, a declarat Mustafa Zuhir Al-Sayed, tatăl micuței. Bărbatul a povestit că în tot timpul în care au fost prinși sub bucățile de zidărie și moloz s-au rugat cu voce tare astfel încât cineva să îi audă și să îi salveze. „Ne-au auzit, oamenii ne-au auzit. Slavă Cerului că suntem în viață și le mulțumim celor caree ne-au salvat”.

Bilanţul încă provizoriu în urma cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia şi Siria a ajuns la aproape 10.000 de morţi, transmite CNN. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă pentru o perioadă de cel puțin trei luni în provinciile afectate de seism. Operaţiunile de salvare ale victimelor de sub dărâmături nu contenesc. Au trecut deja peste 50 de ore de la catastrofă şi încă nu se ştie câţi oameni se mai află sub cladirile prăbuşite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Copila care şi-a protejat fratele 36 de ore sub o placă de beton, în Siria: "Scoate-mă de aici, o să fac orice pentru tine"