Antena Meniu Search
x

Copilă de 12 ani, mireasă pentru un preot de 63 de ani. Pozele de la nuntă au stârnit un scandal imens în Ghana

Un preot din Ghana a provocat indignare în țara sa după ce s-a căsătorit cu o copilă de 12 ani. Pe de altă parte, în fața criticilor, liderii comunității locale au declarat că oamenii ”nu le înțeleg obiceiurile și tradițiile”.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 18:53

- Profimedia (scop ilustrativ)

Preotul Nuumo Borketey Laweh Tsuru, în vârstă de 63 de ani, s-a căsătorit cu fetița în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă, relatează BBC.

Scandal după nunta din Ghana

Vârsta minimă legală pentru căsătorie în Ghana este de 18 ani, relatează Mediafax. Cu toate acestea, există în continuare căsătorii cu copii. Potrivit ONG-ului care desfășoară campanii la nivel mondial "Girls Not Brides", 19% dintre fetele din această țară africană se căsătoresc înainte de a împlini 18 ani, iar 5% se mărită înainte de a avea 15 ani.

Videoclipurile și fotografiile de la evenimentul căsătoriei preotului Nuumo Borketey Laweh Tsurula, la care au participat zeci de membri ai comunității, au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, stârnind un val de indignare în rândul multor ghanezi.

Pe acelaşi subiect

Sfaturile primite de copila-mireasă

În timpul ceremoniei, femeile participante pot fi auzite sfătuind-o pe copilă să fie pregătită pentru îndatoririle de soție și să folosească parfumurile pe care i le-au dăruit pentru a-și spori atracția sexuală pentru soțul ei.

Toate acestea au alimentat indignarea publică, deoarece au fost percepute ca însemnând că mariajul nu a fost doar un ceremonial simbolic. Contestatarii acestor practici le-au cerut autorităților să dizolve căsătoria și să îl ancheteze pe preot.

"Este pură tradiție și obicei"

Pe de altă parte, liderii comunității indigene Nungua, din care fac parte atât fata, cât și preotul, au condamnat opoziția publicului față de căsătorie, spunând că aceste critici "vin din ignoranță". Nii Bortey Kofi Frankwa II, un lider al comunității locale, a declarat că rolul fetei ca soție a preotului este "pură tradiție și obicei". El a adăugat că fata a început ritualurile pentru a deveni soția preotului în urmă cu șase ani, dar procesul nu a interferat cu educația ei.

Legislația ghaneză recunoaște căsătoriile tradiționale, dar nu permite căsătoriile de copii sub pretextul culturii sau al tradiției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Copilă de 12 ani, mireasă pentru un preot de 63 de ani. Pozele de la nuntă au stârnit un scandal imens în Ghana