Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică în primele ore din 2023

Coreea de Nord a lansat duminică în mare, încă din primele ore ale noului an, o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 01.01.2023, 09:22

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică în primele ore din 2023
- Profimedia

Tirul intervine după ce sâmbătă Phenianul mai lansase trei rachete balistice. Lansarea din prima zi a anului 2023 s-a făcut din districtul Ryongseong al capitalei Phenian la ora locală 2:50. Racheta a aterizat în Marea Japoniei, după ce a parcurs 400 de kilometri, a relatat Yonhap, citând Statul Major sud-coreean.

Tensiunile militare din peninsula coreeană au crescut brusc în 2022, Coreea de Nord efectuând aproape lunar teste, inclusiv cu cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală. A fost un an-record în ceea ce priveşte lansările de rachete, Phenianul făcând în jur de 70 de teste.

Sâmbătă, Phenianul a lansat trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, la o zi după ce Coreea de Sud testase cu succes un lansator spaţial cu combustibil solid. Lansarea nord-coreeană a urmat, de asemenea, incursiunii a cinci drone nord-coreene în spaţiul aerian al Sudului la începutul acestei săptămâni.

Incursiunea nord-coreeană a fost primul incident de acest fel din ultimii cinci ani şi l-a determinat pe ministrul apărării de la Seul să prezinte scuze după ce forţele aeriene ale ţării nu au reuşit să doboare nicio dronă, deşi au trimis avioane de luptă într-o misiune de cinci ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică în primele ore din 2023