Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă intercontinentală interzisă, care teoretic poate lovi SUA

Coreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală (ICBM) interzisă pentru prima dată din 2017 încoace, potrivit Coreei de Sud, relatează BBC

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 10:36

Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă intercontinentală interzisă, care teoretic poate lovi orice punct din SUA
Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă intercontinentală interzisă, care teoretic poate lovi orice punct din SUA - Profimedia

Racheta, care a căzut în apele de la sud de Japonia, a zburat mai bine de o oră și a atins o altitudine de peste 6.000 km. Oficialii japonezi au estimat că avea o rază de acţiune de 1.100 km, ceea ce însemna că teoretic ar putea ajunge în SUA.

Coreea de Nord a lansat o serie de teste în ultimele săptămâni, inclusiv unele despre care SUA și Coreea de Sud au spus că sunt teste ale unui sistem ICBM. În 2017, Phenianul a decis un moratoriu privind testarea rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune și a celor nucleare, în urma discuțiilor cu președintele american de atunci Donald Trump.

Dar în 2020, Kim Jong Un a anunțat că nu mai are de ce să respecte această promisiune. ONU a interzis Coreei de Nord testele cu arme balistice și nucleare și a impus sancțiuni stricte după testele anterioare.

Al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an

Pe acelaşi subiect

Lansarea de joi ar fi cel puţin al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an, o frecvenţă fără precedent. Testele au fost condamnate de Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia.

Potrivit armatei sud-coreene, Phenianul a lansat săptămâna trecută o rachetă balistică, dar testul a fost un eşec. Analiştii au avansat ideea că proiectilul a fost o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, supranumită "racheta monstru".

Conform armatei sud-coreene, Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri cu lansatoare multiple de rachete. SUA şi Coreea de Sud au avertizat că Phenianul ar putea pregăti lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord va sărbători pe 15 aprilie 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul regimului. Mulţi experţi se aşteaptă la o nouă lansare de rachetă cu această ocazie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă intercontinentală interzisă, care teoretic poate lovi SUA