Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă de la Madrid. NATO se schimbă radical la summit-ul de la Madrid: cum e afectată România

NATO a anunţat că îşi va schimba strategia de securitate. în România, şi în general pe flancul estic, vor exista şi mai multe trupe NATO. Numarul militarilor din Est va creste la peste 300.000, fata de 40.000 cât e in prezent. Aseară, la finalul primei zile a summitului de la Madrid, Turcia a anunţat că s-a răzgândit şi este de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și Suediei la NATO.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 29.06.2022, 08:49

Vezi și

Poate cea mai importantă veste vine din Turcia. Turcia care a renunţat la dreptul de veto în ceea ce priveşte aderarea Suediei şi Finlandei la NATO. Turcia era împotriva aderării celor două ţări. A renunţat la această abordare. Este o primă fază, într-o primă zi a Summit-ului de la Madrid. Urmează ca în cele două zile rămase să se stabilească lucruri cât se poate de importante. Poate cel mai important ar fi redefinirea paradigmei NATO, asta înseamnă că Rusia va fi declarat principalul duşman al Alianţei. Până acum, Rusia era considerată un aliat strategic, cel puţin în acte.

De asemenea, vorbim şi despre o redistribuire a trupelor Alianţei nord-atlantice. Cu alte cuvinte, flancul de sud-est al NATO, adică şi România, va fi întărit iar numărul soldaţilor va creşte la 300.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă de la Madrid. NATO se schimbă radical la summit-ul de la Madrid: cum e afectată România