Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator din Londra. Mărturia unui turist pregătit să o însoţească pe Regina Elisabeta a II-a în ultima sa călătorie

Două zile au mai rămas până când Regina Elisabeta va fi condusă pe ultimul drum. Zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii au ajuns şi azi la Londra. Terasele, străzile şi malul fluviului Tamisa s-au transformat în furnicare, cu oameni dornici să ia parte la funeralii. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.09.2022, 20:36

Vezi și

Deşi sunt zile de doliu, la Londra viaţa merge mai departe. Locuitorii şi turiştii au umplut până la refuz terasele, iar centrul oraşului a fost neîncăpător. Fie că o aşteaptă pe Regină sau pur şi simplu au ieşit la plimbarea de prânz, în parcuri sau la terase, toţi oamenii vorbesc despre acelaşi lucru. Imaginea Reginei Elisabeta a II-a apare peste tot în Londra. 

Rita s-a mutat în Marea Britanie acum 24 de ani, iar astăzi a făcut o plimbare în apropierea Palatului Buckingham doar ca să admire florile aduse omagiu Reginei în ultima săptămână. 

Rita: Cred că (n.r. oamenii) apreciază fiecare lucru pe care Regina l-a făcut pentru ţară, naţiune şi dincolo de asta.Imaginează-ţi pe cineva pe care îl ştiai de o viaţă şi cum acea persoană nu va mai fi niciodată lângă tine. Văd oameni fericiţi, care zâmbesc, dar a zâmbi nu înseamnă neapărat că nu eşti supărat. Viaţa merge înainte. A murit într-un loc pe care l-a iubit aşa de mult. Probabil, dacă ar fi avut de ales, asta ar fi şi ales, iar asta îi face pe oameni să se simtă confortabil.

Mărturia unui turist pregătit să o însoţească pe Regina Elisabeta a II-a în ultima sa călătorie

Pe acelaşi subiect

Andreas locuieşte în Germania. A venit la Londra în acest weekend pentru prima dată şi a rămas, deja, impresionat. În special, de numărul uriaş de oameni care vor să ţină un moment de reculegere în memoria suveranei.  

Andreas: Tocmai ce am ajuns aici pentru a vedea coada de oameni, de fapt. Voi sta aici tot weekendul şi cred că va fi o super experienţă. Este mai aglomerat decât credeam, este greu să găseşti un loc undeva. Dar dincolo de asta, simţi că este o situaţie specială.

După o domnie de 70 de ani, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, pe 19 septembrie. Va fi una dintre cele mai mari adunări de membri ai familiei regale şi politicieni găzduite în Marea Britanie în ultimele decenii. 500 de şefi de stat şi demnitari străini sunt aşteptaţi la funeralii. Printre ei, şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator din Londra. Mărturia unui turist pregătit să o însoţească pe Regina Elisabeta a II-a în ultima sa călătorie