Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator din Turcia. Momentul dramatic în care salvatorii cer oamenilor să facă linişte, ca să poată auzi strigătele de ajutor ale victimelor

Echipa Observator din Turcia, Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea, participă în continuare la misiunile contracronometru de salvare a victimelor dezastrului provocat de cutremure. Chiar şi după căderea întunericului, salvatorii încă mai speră. Speră că cineva le cere ajutorul. În momentul în care cred că au auzit un strigăt, se aşterne liniştea. Nu mai vorbesc, opresc generatoarele şi se face întuneric. Totul pentru o ultimă fărâmă de speranţă că cineva s-ar putea afla în viaţă sub dărâmături. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 10.02.2023, 19:52

Vezi și

Nu cred că am văzut vreodată astfel de imagini, nu cred că am văzut o astfel de durere a oamenilor şi mai ales o astfel de putere a salvatorilor, şi pentru că vorbim de salvatori şi vorbim de lăsarea întunericului, o să vreau să vă arăt ce se întâmplă la aproximativ o oră şi jumătate de epicentrul cutremurului, noi suntem acum în Gaziantep şi, în ciuda faptului că se apropie noaptea, sunt în continuare salvatori.

Trei persoane din Gaziantep au fost scoase în viaţă şi duse la spital astăzi

Salvatori care tind să creadă că mai pot scoate de sub dărâmături persoane în viaţă. S-a întâmplat astăzi, în Gaziantep trei persoane au fost scoase în viaţă şi duse la spital, dar, din acest loc, tot în cursul zilei de astăzi, salvatorii nu au mai reuşit să scoată pe absolut nimeni altcineva. Vorbim despre acţiuni contracronometru şi despre o durere nespusă a oamenilor, a oamenilor care sunt aici, în jurul nostru, care se încălzesc la foc.

În acest moment ni se transmite să facem linişte, va trebui să ne şi aşezăm, asta se întâmplă în momentul în care salvatorii cred că au găsit pe cineva. Este practic sunetul pe care speră să-l audă toată lumea, este sunetul la care speră oamenii care sunt aici, în momentul în care salvatorii care sunt acolo sus ştiu sau simt că cineva se află sub dărâmături şi încearcă să le ofere un semn. Roagă pe toată lumea să facă linişte, s-au oprit şi motoarele, generatoarele şi asta va trebui să facem şi noi, a transmis reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator din Turcia. Momentul dramatic în care salvatorii cer oamenilor să facă linişte, ca să poată auzi strigătele de ajutor ale victimelor