Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: "Coronavirusul este sub control în Rusia"

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a inspectat, marți, un nou Centru de informare în legătură cu pandemia de coronavirus, ocazie cu care a anunțat că situația este sub control în țara pe care o conduce.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.03.2020, 18:38

Vladimir Putin, încrezător în forța Rusiei de a trece ușor peste o asemenea provocare
Putin a inspectat noul Centru de informare despre coronavirus deschis la Moscova - Hepta
  • Autoritățile din Rusia anunță că au sub control coronavirusul
  • Rusia a raportat până acum doar 114 infectări cu coronavirus

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a inspectat, marți, un nou Centru de informare în legătură cu pandemia de coronavirus, ocazie cu care a anunțat că situația este sub control în țara pe care o conduce.

Noul centru de informare, inaugurat la Moscova, are ca principal scop descoperirea magazinelor care rămân fără marfă, dar și a persoanelor care nu respectă carantina sau izolarea la domiciliu.

Conform Daily Mail, reprezentanții Centrului de informare susțin că folosesc inteligență artificială și numeroase camere de supraveghere pentru a îndeplini cele două obiective amintite.

Președintele Rusiei pune situația relativ calmă și numărul mic de infectări cu coronavirus pe baza măsurilor radicale luate prompt de autorități: "Situația este, în general, sub control, în ciuda nivelului ridicat de pericol. Am reușit să prevenim apariția rapidă a unui număr mare de infectări și răspândirea virusului".

Pe lângă obiectivele amintite, Centrul de la Moscova mai permite depistarea celor care răspândesc, în mediul online, informații false despre coronavirus, dar și lansarea unei aplicații pentru cei aflați în dificultate din punct de vedere medical.

Serghei Sobianin, primarul orașului Moscova și liderul Departamentului pentru combaterea coronavirusului, a precizat că autoritățile au reușit identificarea a 95% dintre cei care au intrat în contact cu persoane venite din țări puternic afectate de pandemia de coronavirus: "I-am identificat și le-am identificat localizarea. Când o astfel de persoană părăsește clădirea în care se află, îi înregistrăm fiecare mișcare".

Rusia a fost printre primele țări care au decis blocarea granițelor și suspendarea relațiilor comerciale cu statele afectate puternic de pandemia de coronavirus. Acesta este unul dintre motivele pentru care Rusia a raportat până acum doar 114 infectări cu coronavirus, cinci dintre acești pacienți recuperându-se, deja, din punct de vedere medical.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin: "Coronavirusul este sub control în Rusia"