Antena Meniu Search
x

COVID-19 nu mai este o urgenţă de sănătate globală, anunţă OMS după 3 ani

COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), un pas important către sfârşitul pandemiei care s-a soldat cu peste 6,9 milioane de victime, a afectat economia globală şi a devastat comunităţi.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 21:04

Vezi și

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că pandemia de Covid-19 nu mai reprezintă o "urgență de sănătate publică globală". "Ieri, Comitetul de Urgenţă s-a întrunit pentru cea de-a 15-a oară şi mi-a recomandat să declar sfârşitul urgenţei de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare. Şi astfel, cu multă speranţă, declar sfârşitul COVID-19 ca urgenţă de sănătate globală" a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pe 30 ianuarie 2020, OMS a declarat epidemia de COVID-19 drept urgență de sănătate publică de importanță internațională iar pe 11 martie 2020, OMS a declarat epidemia de COVID-19 drept pandemie. 

Câţi oameni au murit de Covid pe glob

Oficialii OMS au declarat că rata mortalității a scăzut de la un vârf de peste 100.000 de persoane pe săptămână în ianuarie 2021 la puțin peste 3.500 pe 24 aprilie. Ghebreyesus a spus că cel puțin șapte milioane de oameni au murit în pandemie. Dar a atras atenţia că adevăratul bilanţ este cel mai probabil mai aproape de 20 de milioane de decese, de trei ori mai mare decât estimarea oficială, și a avertizat că virusul rămâne o amenințare semnificativă.

Ridicarea acestui statut de urgenţă de sănătate globală reprezintă un semn al progresului reuşit de lume în aceste domenii, însă COVID-19 rămâne printre noi, chiar dacă nu mai reprezintă o urgenţă, conform OMS. "Însă acest lucru nu înseamnă că COVID-19 nu mai reprezintă o ameninţare globală pentru sănătate", a mai precizat Ghebreyesu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » COVID-19 nu mai este o urgenţă de sănătate globală, anunţă OMS după 3 ani