Antena Meniu Search
x

Video Crăciun pe rit vechi în Rusia. Vladimir Putin a ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor omorâţi pe front

Milioane de creștini din întreaga lume petrec astăzi Crăciunul pe rit vechi. Aseară, de Ajun, bisericile din Moscova au fost pline de pelerini, care s-au strâns să se roage pentru pace şi sănătate. Şi în Betleemul umbrit de război pelerinii au reuşit să se adune pentru a fi mai aproape de Iisus Hristos.

de Redactia Observator

la 07.01.2024, 13:26

Vezi și

Credincioșii ruși s-au adunat ieri în bisericile din Moscova pentru a sărbători Crăciunul pe rit vechi. Pentru câteva clipe, au uitat de războiul cu Ucraina. Au participat la slujbe, au aprins lumânări și... s-au rugat pentru cel mai de preţ lucru: pacea.

Tatiana, credincioasă: Vreau să avem un cer liniștit deasupra noastră. 

Lăcaşele de cult au fost readuse la viaţă de brazi şi luminiţe, iar o icoană cu scena Nașterii Domnului a fost amplasată în centrul bisericilor.

Vladimir Putin a ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor ruși omorâţi pe front, la reședința sa. Aici au fost prezente şi familiile martirilor.

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Așa cum știți, mulți dintre oamenii noștri curajoşi, în această zi, apără interesele țării noastre cu armele în mâini. Aș vrea să-i felicităm pe toți.

Sărbătorile din Orientul Mijlociu, umbrite de războiul Israel - Hamas

Şi Creștinii din Egipt s-au adunat aseară pentru au luat parte la slujba din Ajunul Crăciunului. Președintele Abdel Fattah el-Sissi a participat la liturghie. 

Crăciunul pe rit vechi a fost celebrat şi la Betleem, oraşul sacru care... şi-a pierdut strălucirea de altădată. Sărbătorile din Orientul Mijlociu au fost umbrite de războiul Israel - Hamas. Festivitățile de Crăciun au fost anulate după ce șefii marilor biserici au cerut congregațiilor lor să renunțe la orice activitate festivă, pe fondul luptelor sângeroase. Liderii religioşi i-au îndemnat de această dată pe pelerini să petreacă sărbătorile şi să se roage pentru încetarea războiului. Anularea festivităților de Crăciun a fost o lovitură grea pentru economia orașului sfânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Crăciun pe rit vechi în Rusia. Vladimir Putin a ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor omorâţi pe front