Antena Meniu Search
x

Video Creșterea vârstei de pensionare scoate sute de mii de francezi în stradă. Reforma pensiilor propusă de Macron ajunge în fața Consiliului Constituțional

Franţa este din nou paralizată de greve şi proteste. Sute de mii de oameni s-au adunat astăzi în marile oraşe în a douăsprezecea zi consecutivă de manifestaţii, împotriva reformei pensiilor. Încă de dimineaţă, mii de francezii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea. Intrările în oraşe au fost blocate de sindicalişti. Tirurile ce trebuiau să aprovizioneze centrele comerciale nu au fost lăsate să treacă.

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 20:17

Vezi și

Tensiunile au escaladat repede în stradă. Manifestanţii au intrat cu torţe şi gaze lacrimogene în sediul din Paris al celui mai mare producător de branduri de lux. Greviştii i-au îndemnat pe politicieni să ia bani de la miliardarul Bernard Arnault, directorul executiv al companiei. 

Jumătate de milion de oameni au participat la proteste pentru a douăsprezecea zi consecutiv. Mâine, Consiliul Constituțional, va analiza din nou textul legii pensiilor şi îl poate modifica sau poate decide organizareaa unui referendum, aşa cum propun partidele de stânga. 

Protestatar: "Trebuie să ieșim din această situație. Și cea mai bună cale este retragerea legii, fie de către Consiliul Constituțional, fie prin mobilizarea noastră, pe care vrem să o menținem."

Macron nu-și schimbă poziția

Emmanuel Macron, însă rămâne ferm pe poziţii: reforma pensiilor este singura soluţie pentru revigorarea economiei. "Sunt de acord că există foarte multe reacţii, dar nu am auzit nicio altă soluţie din partea celor care nu sunt de acord cu această reformă. Trebuie să reducem șomajul și trebuie să creștem cantitatea de muncă prestată în țară", a declarat președintele francez." 

Protestele vor continua şi în zilele următoare în Franţa. Ministerul Afacerilor Externe de la noi a dat o alertă de călătorie pentru toţi românii care călătoresc sau tranzitează această ţară, întrucât vor exista perturbări în  transportul public. Pentru 24 de ore, pe unele linii vor circula doar jumătate din trenuri şi doar 3 din 4 metrouri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Creșterea vârstei de pensionare scoate sute de mii de francezi în stradă. Reforma pensiilor propusă de Macron ajunge în fața Consiliului Constituțional