Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Criminal la 99 de ani: Un pensionar şi-a ucis colegul într-un cămin de bătrâni din Belgia "Tata nici nu a ştiut cine l-a omorât"

Un bărbat de 99 de ani, rezident la un cămin de bătrâni, şi-a ucis un coleg, în vârstă de 75 de ani. Cuprins de un episod psihotic, criminalul şi-a sufocat victima în timp ce aceasta dormea. Nonagenarul a fost reţinut şi plasat în detenţie.

de Monica Palade

la 24.06.2021 , 18:28

Criminal la 99 de ani: Un pensionar şi-a ucis colegul într-un cămin de bătrâni din Belgia "Tata nici nu a ştiut cine l-a omorât" - Profimedia

Incidentul a avut loc luni dimineaţa, la orele 4.30. Autorul se plimba prin cămin, când a intrat în camera lui André De Smet, 75 de ani, aflat pe un culoar îndepărtat de camera sa. Acolo, l-a sufocat pe bărbat cu o pernă. Septuagenarul a încercat să dea alerta, însă în zadar. Până au venit cei de la pază, pacientul era deja mort.

„Nu ne vine să credeam. Nu a ştiut deloc cine este ciminalul său. Şi tata nu era certat cu nimeni. Chiar dacă avea probleme de mobilitate, era foarte bine la cap. Îl vedeam trăind încă 20 de ani, ca şi tatăl său, care a prins 101 ani. Se pare că acest om se plimba adesea noaptea”, au mărturisit fiii lui André De Smet, Erwin şi Mario. „Ni s-a comunicat puţin despre boala sa. Dacă acest bărbat suferea de atacuri psihotice repetate şi rătăcea în mod regulat, de ce uşa camerei sale nu era închisă, fără să dorim să atacam azilul. Tatăl nostru era bine îngrijit, într-o manieră profesională”.

Cel mai bătrân criminal

Articolul continuă după reclamă

Deocamdată, nu se știe dacă autorul suferea anterior de probleme de sănătate mintală și dacă avea antecedente penale. Ar fi ajuns de curând la casa de bătrâni. Fără să aibă o familie, bărbatul se afla sub tutelă înainte de sosirea sa.

Nonagenarul a fost arestat după crimă și dus la închisoarea din Bruges. În cursul săptămânii, instanța va decide soarta „celui mai bătrân criminal din țară”. Pe termen lung, ar trebui să fie închis într-o secție de geriatrie din Merksplas, dar nu va fi gata până în 2023. În acest moment, el este singura persoană de peste 90 de ani aflat într-o închisoare belgiană. Doar zece deținuți au vârste cuprinse între 80 și 90 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă plătiţi datoriile până pe 15 decembrie, ca să scăpaţi de dobânzi şi penalităţi?
Observator » Ştiri externe » Criminal la 99 de ani: Un pensionar şi-a ucis colegul într-un cămin de bătrâni din Belgia "Tata nici nu a ştiut cine l-a omorât"