Antena Meniu Search
x

Criptomoneda "Squid", inspirată de serialul "Squid Game", care a avut o creştere de 75.000% a fost o mare farsă. O sumă uriaşă, furată

O criptomonedă inspirată de "Squid Game" a devenit lipsită de valoare în doar o săptămână. Potrivit BBC, totul pare să fi fost doar o înşelătorie de milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 12:23

Criptomoneda "Squid", inspirată de serialul "Squid Game", care a avut o creştere de 75.000% a fost o mare farsă. Suma uriaşă care a fost furată
- Profimedia

Moneda virtuală a fost lansată în urmă cu o săptămână şi a cresct de mii de ori, în timp record. Acum, nu mai valorează nimic. Mai mult, site-ul criptomonedei a dispărut, iar paginile de pe reţelele de socializare nu mai pot fi accesate. Potrivit CNN, cei care s-au aflat în spatele schemei au obţinut aproape 3,38 milioane de dolari.

Denumită "Squid", criptomoneda s-a promovat a fi una "play to earn", adică o monedă de care ai nevoie ca să poţi juca un joc online. Jocul urma să fie lansat în această lună, iar în acest joc puteai câştiga alte criptomonede "Squid". În teorie, aceste criptomonede ar fi putut fi schimbate cu alte criptomonede sau în monede naţionale.

Avertismentele experţilor

Experţii de pe piaţa cripto au avertizat că totul ar putea fi o înşelătorie. Unul dintre marile semne de întrebare era reprezentat de faptul că oamenii nu reuşeau să vândă criptomoneda. De asemenea, site-ul dedicat criptomonedei avea mai multe greşeli gramaticale şi de ortografie.

"Este una dintre multele înselătorii în care sunt atrași investitori naivi de către promotori rău-voitori", a spus Eswar Prasad, economist la Universitatea Cornell. Acesta spune că investitorii în piaţa cripto ar trebui să fie foarte atenţi atunci când cumpără criptomonede pentru că deocamdată nu există un cadru legislativ care să reglementeze şi să controleze tranzacţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Criptomoneda "Squid", inspirată de serialul "Squid Game", care a avut o creştere de 75.000% a fost o mare farsă. O sumă uriaşă, furată