Antena Meniu Search
x

Criza imigranților, discutată la Bruxelles de liderii statelor Uniunii Europene

E seara cea mai lungă la Bruxelles, unde liderii celor 28 de state membre ale Uniunii, printre care şi Klaus Iohannis, discută problema imigranţilor. Şi toţi ochii sunt aţiniţi asupra Turciei, statul cel mai reticent în a opri fluxul de refugiaţi.

Vezi și

 E seara cea mai lungă la Bruxelles, unde liderii celor 28 de state membre ale Uniunii, printre care şi Klaus Iohannis, discută problema imigranţilor. Şi toţi ochii sunt aţiniţi asupra Turciei, statul cel mai reticent în a opri fluxul de refugiaţi.

Pentru Iohannis, aflat în prima sa vizită de lucru la Parlamentul European în calitate de preşedinte al României, întâlnirea cu Martin Schulz a fost un succes. Preşedintele Parlamentului European a dat asigurări că locul României e în interiorul spaţiului Schengen.

România doreşte să fie "parte a soluţiei" în criza imigranţilor. Cu acest mesaj reprezintă Klaus Iohannis România la Consiliul European care a început deja şi se încheie târziu în noapte.

Liderii Uniunii Europene au ajuns deja la Bruxelles şi după interviurile de la intrarea în sediul Parlamentului European şi poza de grup, au început şi discuţiile. Unele extrem de dificile având în vedere tema: criza refugiaţilor. Pe surse, se vehiculează că la această reuniune se pune presiune pe Turcia, pentru oprirea afluxului de migranţi în Europa, prin acest stat. Înainte, însă, într-o întâlnire tete-a-tete, Klaus Iohannis-Martin Schulz, s-a creionat şi modul în care decurg discuţiile între mai marii Europei.

Am ajuns şi la problema ţărilor de tranzit. De exemplu, Turcia cu care trebuie să colaborăm pentru a avea un control mai bun asupra mişcării refugiaţilor.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, în 2015 au ajuns în Europa doar pe calea apei, 600 de mii de imigranţi. Alţi trei mii au murit în drumul lor spre Europa.

Ţările Uniunii Europe sunt extrem de divizate mai ales în privinţa primirii refugiaţilor în special din Siria pe teritoriile lor. Asta, în timp ce, acolo, cele două super-puteri ale lumii, Rusia şi Statele Unite, fac demonstraţii militare de forţă. În patru ani, conflictul din Siria a izgonit mai bine de 4 milioane de oameni şi a ucis un sfert de milion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Criza imigranților, discutată la Bruxelles de liderii statelor Uniunii Europene