Antena Meniu Search
x

Criza politică din Moldova s-a încheiat cu victoria Premierului Maia Sandu

Republica Moldova are, din nou, un singur Guvern, cel condus de Maia Sandu. Partidul Democrat a anunţat că se retrage de la guvernare. Curtea Constituţională şi-a anulat propriile decizii printre care şi dizolvarea Parlamentului.

de Redactia Observator

la 16.06.2019, 02:38

Vezi și

Republica Moldova are, din nou, un singur Guvern, cel condus de Maia Sandu. Partidul Democrat a anunţat că se retrage de la guvernare. Curtea Constituţională şi-a anulat propriile decizii printre care şi dizolvarea Parlamentului. Iar presa scrie că oligarhul Vlad Plahotniuc, liderul democraţilor, a plecat din ţară cu avionul, fără să anunţe unde călătoreşte. Noul Executiv a anunţat că vrea să îi aducă în faţa justiţiei pe toţi cei care au provocat criza de la Chişinău.

După zile de incertitudine, în care la Chişinău au existat doi şefi de stat şi două guverne, miniştrii pro-europeni ai Maiei Sandu au păşit, pentru prima oară, în sediul Executivului. Instituţia, blocată până astăzi de poliţişti şi de susţinătorii Partidului Democrat, a fost în sfârşit redeschisă.

Vineri seară, fostul cabinet, cel controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc, s-a retras brusc de la putere.

A fost momentul în care atât opoziţia pro-europeană cât şi Igor Dodon, preşedintele susţinut de Moscova, au anunţat victoria. La scurt timp după plecarea democraţilor, speculaţiile au început să curgă. Şeful poliţiei şi-a anunţat la rândul său demisia şi a declarat că îşi va lansa propriul partid.

Mai multe avioane private şi un charter au decolat de pe aeroportul din Chişinău către Moscova, Odesa şi Londra. Potrivit presei locale, la bord s-ar fi aflat mai mulţi membri ai partidului Democrat, inclusiv oligarhul Plahotniuc.

La Chişinău s-a aflat şi consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu care a avut discuţii cu liderii tuturor partidelor, dar şi cu ambasadorul Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Criza politică din Moldova s-a încheiat cu victoria Premierului Maia Sandu