Antena Meniu Search
x

Video Cu cât au crescut averile marilor oameni de afaceri în pandemie. Elon Musk a ajuns la 280 de miliarde de dolari

Marile averi ale lumii au prosperat în pandemie. 2021 a fost mină de aur pentru cei mai bogaţi oameni de pe glob. Elon Musk aproape că şi-a dublat averea, dar nu a fost singurul castigator în această perioadă. Sute de bogaţi şi-au sporit veniturile în anul care tocmai se încheie. Iar un nou miliardar a apărut la fiecare 17 ore. 

de Redactia Observator

la 30.12.2021, 23:49

Vezi și

Cu 280 de miliarde de dolari în conturi, cifră raportată pe 28 decembrie, Elon Musk este cel mai bogat om al lumii. Aproape 100 miliarde a câştigat doar în ultimul an. Rolul Tesla şi Space X în această reuşită este fundamental. În toamnă, compania a lansat primul echipaj exclusiv civil pe orbită, iar o lună mai târziu, acţiunile Tesla au crescut cu 44%.

Excentric, vizionar, iubit şi detestat în egală măsură de media şi de oamenii de rând, a fost numit şi personalitatea anului de celebra revistă Time. Este singurul a cărui avere a crescut cu 200 de miliarde de dolari în 2 ani. Pentru scurt timp, în noiembrie, a devenit chiar cel mai bogat om care a trăit pe Pământ. 

Elon Musk: Cred că averea te trage în jos. Este o cale prin care poți fi atacat. 

10% dintre oamenii de afaceri dețin 50% din veniturile întregii planete

Pe acelaşi subiect

Un raport asupra inegalităţilor economice publicat la începutul lunii decembrie arată că 10% dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii deţin peste 50% din veniturile întregii planete. Iar pandemia a adâncit prăpastia dintre bogaţi şi ceilalţi. 

Larry Page, unul dintre cei doi fondatori Google intră în 2022 cu venituri mai mari cu 30 la sută. Bernard Arnault are peste 198 de miliarde în conturi. Mai mult cu 43 de miliarde decât anul trecut. Comparativ, Bill Gates a reuşit să adune "doar" 18,9 miliarde. Al doilea cel mai bogat om al planetei a avut, anul acesta, mai mult noroc în dragoste decât la bani. Averea lui Jeff Bezos a crescut cu 6 miliarde de dolari şi se apropie de 200 de miliarde. 

Nu au pus capăt pandemiei dar vaccinurile au îmbogăţit serios câţiva oameni. Cinci persoane asociate companiei Moderna au devenit miliardare în timpul pandemiei. Directorii altor companii precum BionNtech şi-au văzut, de asemenea, averile explodând peste noapte. Tot pe baza profiturilor rezultate din vânzarea vacinurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cu cât au crescut averile marilor oameni de afaceri în pandemie. Elon Musk a ajuns la 280 de miliarde de dolari