Antena Meniu Search
x

Elon Musk a fost desemnat "personalitatea anului 2021" de revista Time

Fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, Elon Musk, a fost desemnat "personalitatea anului 2021" de revista Time. De asemenea, dezvoltatorii vaccinurilor anti-Covid au fost desemnați "eroii anului 2021".

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 14.12.2021, 11:14

Revista Time a publicat pe copertă portretul lui Elin Musk, desemnat personalitatea anului 2021
Fondatorul Tesla, Elon Musk, pe coperta Revistei Time - Time Magazine

Cel mai bogat om din lume nu deține o casă și recent a vândut acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari. A lansat sateliți pe orbită și exploatează energia Soarelui, conduce o mașină creată de el, cu pilot automat, care nu folosește benzină. Cu un singur cuvânt are puterea să prăbușească bursa sau să o ridice. Visează să colonizeze Marte în timp ce se află pe Pământ. Vizionar, showman, rebel, cu alte cuvinte: Elon Musk.

Controversatul miliardar Elon Musk, care conduce atât Tesla, cât și SpaceX, are planuri pentru ceea ce el numește „o arca futuristă a lui Noe”. Pionier al turismului spaţial, Musk a fost desemnată "personalitatea anului 2021" de revista Time

Cea mai bogată persoană din lume, Elon Musk a ajuns pe prima pagină a publicațiilor de știri de pe întreg globul, cu afacerile sale care inovează industria automobilelor și a călătoriilor în spațiu. Cu toate acestea, Musk nu consideră că are cea mai mare avere din lume. "Cred că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este mai bogat decât mine. Eu nu pot invada alte țări", a declarat el pentru revista Time. 

În septembrie 2021, SpaceX, fondată în 2002, a făcut istorie trimițând pe orbită primul echipaj exclusiv civil. Compania miliardarului a fost aleasă, în aprilie, pentru construcţia viitorului modul lunar cu echipaj uman al NASA. Totodată, Tesla a anunțat construirea unui robot umanoid, care va folosi aceeași tehnologie ca și în cazul mașinilor autonome.

Pe acelaşi subiect

Eroii anului 2021

Cercetătorii care au dezvoltat vaccinurile anti-COVID au fost desemnați "eroii anului 2021" de revista Time. Descoperirea Dr. Karikó și Dr. Weissman privind tehnologia ARNm a trecut neobservată ani de-a rândul, dar în cele din urmă au contribuit la dezvoltarea ​​vaccinurilor Pfizer și Moderna. Dr. Corbett și Dr. Graham au jucat ambii roluri esențiale privind dezvoltarea rapidă a mai multor vaccinuri COVID-19.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Elon Musk a fost desemnat "personalitatea anului 2021" de revista Time