Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cucerirea Spațiului, misiune posibilă pentru NASA și SpaceX

SpaceX şi NASA fac un nou pas istoric pentru viitorul călătoriilor în spaţiu. Capsula Crew Dragon a fost lansată cu patru astronauţi la bord în primul zbor oficial organizat de compania privată pentru o misiune a Agenţiei Spaţiale Americane.

de Laurenţiu Bancheş

la 16.11.2020 , 20:55

  • Cel mai mare absent de la eveniment a fost chiar Elon Musk care ar fi contactat o formă uşoară de COVID.
  • Al treilea cel mai bogat om din lume a fost testat pozitiv de două ori şi de două ori negativ.

La mai puţin de şase luni de la primul zbor cu echipaj uman, racheta reutillizabilă Falcon 9 a lansat în orbită capsula Crew Dragon. Reuşita a fost primită cu ovaţii şi aplauze de sute de oameni adunaţi într-un parc situat la 25 de km de rampa de lansare de la Cape Canaveral. Succesul a fost privit cu mult entuziasm şi de vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa.

Cel mai mare absent de la eveniment a fost chiar fondatorul SpaceX, Elon Musk, care ar fi contactat o formă uşoară de COVID. Al treilea cel mai bogat om din lume a fost testat pozitiv de două ori şi de două ori negativ.

Gwynne Shotwell, preşedinte SpaceX: Este cu siguranţă începutul unei noi ere în călătoriile spaţiale umane.

Vezi și

Capsula Crew Dragon se îndreaptă acum spre Stația Spațială Internațională cu o viteză de 27 de mii de kilometri pe oră şi urmează să andocheze în dimineaţa zilei de mâine, în jurul orei 6, ora României.

După ce lansarea a fost amânată cu o zi din cauza vântului puternic, după decolare, călătoria a fost din nou pusă sub semnul întrebării.

Defecţiunea a fost însă minoră, iar misiunea celor patru astronauţi nu a fost pusă în pericol. Cei trei americani şi un japonez au numit capsula "Rezistenţă'", o referire la perioada dificilă prin care trece toată omenirea din cauza pandemiei

Astronauţii vor rămâne şase luni la bordul Staţiei Spaţiale.

Jim Bridenstine, Administrator NASA: Este o zi măreaţă pentru Statele Unite ale Americii şi pentru Japonia şi sperăm să urmeze şi mai mulţi ani de parteneriat grozav, nu doar în orbita inferioară a Pământului, dar să ajungem până la Lună.

Acesta este cel de-al 22-lea zbor al capsulei Dragon spre şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională, iar în următoarele 15 luni vor urma alte 7 misiuni. Boeing a primit un contract similar de la NASA cu cel al SpaceX, însă capsula Starliner nu este încă pregătită să transporte astronauţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Cucerirea Spațiului, misiune posibilă pentru NASA și SpaceX